Aanklager Letitia Jones noemde Ethereum tijdens een rechtszaak een security. Als dit de legale status van Ethereum blijkt te zijn, dan heeft dat grote impact. Duizenden investeerders hebben zich verenigd en willen dit aanvechten.

Ethereum benoemd in rechtszaak Kraken

De rechtszaak waar Jones Ethereum een security noemde, was tegen Kraken. Zij wil Kraken aanpakken en gebruikt als argumentatie dat ze illegaal de handel in security’s, of effecten in het Nederlands, aanbieden. Jones werkt als aanklager voor de New York State Attorney General (NYAG), zodoende is de klacht dus tegen haar werkgever.

John Deaton is een advocaat en heeft CryptoLaw opgericht, een advocatenkantoor gespecialiseerd in crypto. Hij zegt dat de eerste duizend deelnemers zich hebben aangesloten bij een class action-rechtszaak door Ethereum-houders tegen NYAG.

Dat aantal is snel gegroeid, want ze begonnen slechts vier dagen geleden, op 10 maart, met de aanklacht. De aanstaande class action heeft de toepasselijke naam gekregen: “Ethereum Is Not a Security Class Action.”

Wat is een class action?

Een class action, ook wel een groepsvordering genoemd, is een rechtszaak waarbij een groep individuen die vergelijkbare schade hebben geleden door dezelfde partij, gezamenlijk een zaak aanspannen.

In een class action treedt één of meer personen op als vertegenwoordigers van de hele groep, ook wel de “class” genoemd. Deze vertegenwoordigers besluiten namens de hele groep of er al dan niet een rechtszaak wordt gestart en welke schadeclaims worden ingediend.

Het doel van een class action is om de efficiëntie van de rechtszaak te vergroten en de kosten te verlagen. In plaats van dat iedereen afzonderlijk een rechtszaak moet aanspannen, kan de hele groep gezamenlijk optreden, waardoor de kosten van de procedure worden verdeeld over alle individuen en er minder tijd en geld nodig is om de zaak af te handelen.

Hoewel er op dit moment geen directe bedreiging is voor Ethereum, kunnen aantijgingen die in de rechtszaak gedaan zijn in de toekomst problemen veroorzaken.

The post Duizenden Ethereum investeerders verenigen zich: ETH is geen security appeared first on BLOX | Nieuws.