Na een krimp in het eerste kwartaal van 2023 is de Duitse economie officieel in een recessie beland, volgens gegevens van het Duitse statistiekbureau.

Een recessie wordt over het algemeen vastgesteld wanneer het bruto binnenlands product (bbp) gedurende twee opeenvolgende kwartalen daalt. In het geval van Duitsland zou het bbp naar verluidt met 0,3% zijn gedaald in het afgelopen kwartaal na een daling van 0,5% in het vierde kwartaal van 2022.

Leden van de cryptogemeenschap zijn verdeeld over de mogelijke effecten van de recessie op de crypto-industrie. Sommigen geloven dat het een positief signaal is voor crypto, terwijl anderen denken dat het niet het gewenste effect op de sector zal hebben.

Op Twitter waren sommigen bedroefd over het nieuws, maar ze geloven nog steeds dat het een positief teken is voor crypto.

Duitse recessie zou goed uit kunnen pakken voor crypto

Hoewel het natuurlijk objectief slecht nieuws is dat Duitsland in een recessie terecht is gekomen, hoeft dat niet te betekenen dat dat voor elk individu slecht nieuws is. In een recessie zijn er altijd industrieën die juist bloeien.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat Duitsland de rente verlaagt, om de economie te stimuleren. Een lagere rente betekent doorgaans dat mensen meer uit gaan geven en investeren, en wie weet vloeit er daarvan wel wat naar crypto uiteindelijk.

Ook kwam op Reddit het argument voorbij dat na de vorige economische tegenslag, Covid-19, de bullmarkt begon. Bitcoin en zo’n beetje elke andere cryptocurrency behaalde een nieuwe recordhoogte tijdens deze bullmarkt.

Het kan natuurlijk ook negatief uitpakken..

In een recessie doen investeringen op de korte termijn het juist vaak slecht, omdat het vertrouwen laag is en mensen liever geen risico’s nemen met hun geld. Een recessie betekent vaak een dieptepunt voor aandelen en andere beleggingen, maar dat levert dus ook goede koopkansen op.

Het lijkt er in ieder geval niet op dat de Duitse recessie crypto op korte termijn het goed zal doen. Ook in andere landen, zoals de VS, loopt het economisch niet goed. De rente daar zal binnenkort waarschijnlijk weer stijgen, wat ook weer bijdraagt aan een negatief sentiment voor beleggingen (waaronder ook crypto).

Op de lange termijn kan de huidige wereldwijde financiële instabiliteit juist heel goed uit kunnen pakken voor crypto. Het vertrouwen in het huidige monetaire systeem is laag en er wordt door de jaren heen telkens meer naar een alternatief gezocht. Crypto is momenteel hét beste alternatief.

The post Duitsland in recessie: wat betekent dit voor crypto? appeared first on BLOX | Nieuws.