Wat weten onze oosterburen over Bitcoin wat wij niet weten? Niets! Bitcoin openbaar voor iedereen, dus we hebben allemaal dezelfde informatie. Het gaat er om wat je met die informatie doet, en de Duitsers kozen voor actie, aldus een onderzoek van KPMG.

In deze studie ondervroeg men ruim 2.400 particuliere investeerders in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland).

Bitcoin beleggers hebben skin in the game

Uit het onderzoek blijkt dat beleggers meer in crypto stappen. Zo’n 54% van de ondervraagden belegt zelfs meer dan 20% van hun totale vermogen in digitale tegoeden. Vooral beleggers die meer dan de helft van hun geld in crypto hebben zitten, geloven in de toekomst ervan en hebben daarom skin in the game. Zij denken op de middellange tot lange termijn (3 tot 5 jaar) winst te maken.

Bitcoin blijft de koning onder de crypto’s. Maar liefst 91% van de ondervraagden heeft deze digitale munt in zijn bezit. Op de tweede plaats staat Ethereum (78%). Solana is sterk gestegen in populariteit (plus 9% ten opzichte van vorig jaar) en behoort nu ook tot de favorieten van beleggers in de DACH-regio.

Cryptobeurs moet vooral veilig zijn

Toch laten beleggers ook meer voorzichtigheid zien. Nieuwe crypto-beleggers letten bijzonder goed op waarin ze hun geld steken. Aanbieders van crypto moeten dus harder werken om interesse om te zetten in klanten. Dit zie je ook terug in het grote verschil tussen het aantal mensen dat zich registreert bij een cryptobeurs en het aantal mensen dat deze daadwerkelijk gebruikt.

Bij het kiezen van een cryptobeurs vinden beleggers veiligheid het allerbelangrijkste (82%). Ook de mogelijkheden om geld te storten en op te nemen (65%) en de transactiekosten (62%) spelen een belangrijke rol.

Europa komt er aan

De Duitse overheid is bezig met regels voor cryptocurrency om beleggers te beschermen en het financiële systeem stabiel te houden. Sinds 2019 mogen banken al omgaan met crypto’s en binnenkort komt het Europese MiCA daar nog bij.

Er wordt nu gesproken over regels voor cryptobeurzen en Initial Coin Offerings (ICO’s). Toezichthouders zoals BaFin en het Duitse ministerie van Financiën houden in de gaten of iedereen zich aan de regels houdt.

The post Duitsers kopen massaal Bitcoin vlak voor halving, onderzoek KPMG appeared first on BLOX | Nieuws.