Het Duitse Bankhaus von der Heydt, of BVDH, heeft een Euro stablecoin gelanceerd op het Stellar netwerk. De EURB is volledig gereguleerd en wordt voor 100% ondersteund door euro’s, waardoor banken en institutionele beleggers de cryptocurrency kunnen gebruiken zonder tegenpartijrisico.

Eerste in zijn soort

De bank beweert dat het token de eerste in zijn soort is die is uitgegeven door een bankinstelling. De EURB stablecoin is gisteren live gegaan en ontwikkeld op de Stellar blockchain. Dit ging samen met Bitbond, leverancier van tokenization en digitale bewaringstechnologie.

De EURB zal niet openlijk verhandeld worden op beurzen vanwege strikte regelgeving en KYC vereisten.

Alles via de bank

Als een klant de stablecoin wil verwerven, wordt een fiat-valutatransfer op een geblokkeerde rekening bij de BVDH gehouden, wat de uitgifte van de EURB activeert. De aankondiging stelt dat ontwikkelaars van financiële applicaties het token onmiddellijk kunnen gebruiken om activaoverdrachten on-chain af te wikkelen. Het onderliggende platform, gebouwd door Bitbond, geeft de bank volledige controle over de beveiliging van de stablecoin, inclusief mechanismen voor het branden en slaan van het token.

Na jaar onderzoek

BVDH is opgericht in 1754 en richt zich van oudsher op institutionele klanten in de effectenwereld. De keuze om Stellar en Bitbond (die sinds 2019 samenwerken) te gebruiken, werd gemaakt na bijna een jaar van onderzoek naar gedistribueerde grootboektechnologie, verklaarde BVDH-directeur Philipp Doppelhammer:

“We werden aangetrokken tot Bitbond en Stellar vanwege het gemak waarmee activa worden uitgegeven en beheerd op het netwerk.”
Doppelhammer verklaarde dat het eerste gebruik van de EURB zal zijn voor grensoverschrijdende transacties voor zakelijke klanten van blockchain-betalingsbedrijf SatoshiPay.

Banklicentie bij stablecoins is belangrijk

Het ontbreken van een volledig gelicentieerde bank die de stablecoins van vandaag ondersteunt, is hun grootste tekortkoming, verklaarde BVDH business development manager Lukas Weniger. Bitbond-oprichter en CEO Radoslav Albrecht:

‘Banken zouden zich normaal gesproken niet op hun gemak voelen bij het gebruik van stablecoins zoals Tether of USDC, vanwege het potentiële tegenpartijrisico dat erachter ligt. Ze werken het liefst met stablecoins die zijn uitgegeven door banken, en hetzelfde geldt voor institutionele beleggers.’

De Duitse toezichthouder heeft al toestemming gegeven voor Bitbond om tokenized obligaties uit te geven op Stellar. Het goede nieuws heeft ook de cryptoinvesteerder bereikt, de koers van Stellar steeg vandaag met 18%.

Ook investeren in Stellar? Dat kan met de app BLOX.

The post Duitse bank lanceert EURO stablecoin op blockchain Stellar, 18% stijging appeared first on BTC Direct | Nieuws.