El Salvador verraste in 2021 vriend en vijand door tijdens Bitcoin 2021 aan te kondigen dat het bitcoin tot wettig betaalmiddel wilde omdopen. Daarna volgde in 2022 de Centraal-Afrikaanse Republiek en zijn er nog een aantal landen die op de nominatie staan om hetzelfde pad te volgen.

Wie volgt?

We moeten toegeven dat deze landen qua omvang van de economie en inwonersaantallen niet imponerend zijn, maar het was nooit de verwachting dat de grootheden ter wereld bitcoin als eerste zouden adopteren.

Het is logisch dat de landen aan de rand van het financiële systeem als eerste bij bitcoin uitkomen. Zij zitten immers in een positie waarin ze alles geprobeerd hebben en bitcoin een mogelijke uitweg naar een betere toekomst vormt. Tijd om drie landen onder de loep te nemen die bitcoin mogelijk zullen adopteren als wettig betaalmiddel.

1. Panama

Panama ligt aan de grens van El Salvador, wat het geen verrassing maakt dat ze op de lijst terug te vinden zijn. In tegenstelling tot veel andere landen, die op de nominatie staan om bitcoin tot wettig betaalmiddel te dopen, heeft Panama al een schets van de bitcoin-wetgeving gemaakt. Deze zogenaamde draft kwam de dag nadat El Salvador bitcoin officieel adopteerde naar buiten. De wet is er nog niet doorheen, maar de kans is aanwezig dat we Panama in de toekomst in het rijtje van El Salvador en de Centraal Afrikaanse Republiek mogen voegen.

2. Cuba

Cuba heeft bitcoin nog niet geadopteerd als wettig betaalmiddel, maar heeft zeker stappen in de goede richting gezet. Het land erkent in ieder geval bitcoin als betaalmiddel en inwoners zijn vrij om het te gebruiken. Cuba nam deze beslissing nadat de Verenigde Staten de regels om geld vanuit de VS naar Cuba te sturen aanscherpte. Hierbij werden onder andere 400 filialen van Western Union gesloten in het land.

3. Mexico

Tijdens Bitcoin 2022 kwam de Mexicaanse senator Indira Kempis als grote verrassing op het podium. Helaas wist zij nog niet aan te kondigen dat Mexico bitcoin zeker gaat adopteren als wettig betaalmiddel, maar ze gaat er wel voor vechten in het land. De adoptie van bitcoin als wettig betaalmiddel door Mexico zou geweldig zijn, aangezien dit, in tegenstelling tot de andere landen op de lijst, wel een gigantisch land is. Mexico heeft 131,47 miljoen inwoners en had in 2020 een BBP van 1.076 miljard dollar. De kans dat Mexico bitcoin op de korte termijn adopteert als wettig betaalmiddel lijkt echter niet gigantisch groot. Kempis gaf in ieder geval aan dat het hoe dan ook een zware strijd wordt.

The post Drie landen die wellicht bitcoin als wettig betaalmiddel adopteren appeared first on BTC Direct | Nieuws.