We zijn inmiddels zeven handelsdagen onderweg met de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs. Hoewel er genoeg positieve dingen te melden zijn, is het belangrijkste nieuwsfeit dat er een netto-uitstroom van 76 miljoen dollar aan kapitaal plaatsvond. Dat had vooral te maken met de gigantische uitstroom van 640 miljoen dollar uit de Spot Bitcoin ETF van Grayscale.

BlackRock blijft stevig Bitcoin inkopen

Ondanks de netto-uitstroom, die dus volledig op het conto geschreven kan worden van Grayscale, blijft de ETF van BlackRock goed presteren.

Gisteren haalde $IBIT (de ticker van de BlackRock ETF) voor een totaal van 272 miljoen dollar aan Bitcoin binnen. Dat maakt maandag 22 januari de op twee na beste dag voor de Spot Bitcoin ETF van het grote BlackRock.

Het slechte nieuws is dus vooral dat de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) blijft leeglopen.

Waar de meeste analisten hadden gehoopt dat die leegloop zou vertragen, lijkt het tempo alleen maar toe te nemen. De uitstroom van 640 miljoen dollar op 22 januari is de grootste uitstroom voor het fonds tot nu toe.

Komt het nog goed met Bitcoin?

De grote vraag is natuurlijk of het nog wel goedkomt met Bitcoin. Vooralsnog is de Bitcoin koers alleen maar gedaald sinds het lanceren van de Spot Bitcoin ETFs.

We schoten kort na de lancering omhoog naar 49.000 dollar, maar sindsdien is de koers alleen maar gedaald en gedaald.

Interessant is dat een groot deel van de verkopen van GBTC op naam kwamen van FTX. Het gevallen beursplatform van Sam Bankman-Fried verkocht volgens de geruchten voor ~1 miljard dollar aan GBTC.

Dat verklaart voor een groot deel de dalingen die Bitcoin doormaakte vanaf de lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Dat het FTX is wat verkoopt is daarnaast een positief signaal voor de koers.

Waarom?

Omdat veel analisten dachten dat mensen overstapten van GBTC naar bijvoorbeeld de ETF van BlackRock, maar dat lijkt op basis het FTX-nieuws niet het geval. Daardoor zijn mogelijk meer van de instromen van BlackRock echt het gevolg van nieuwe investeringen.

The post ‘Dramatische 7e dag voor Spot Bitcoin ETFs’ appeared first on BLOX | Nieuws.