Yuga Labs, bekend van Apecoin en de Bored Ape Yacht Club NFT-collectie, heeft Dookey Dash uitgebracht. Dit is een nieuw spel op basis van NFT’s. Er zijn duizenden spelers en het spel heeft een volume van 40 miljoen dollar bereikt. In dit artikel lees je alles over deze nieuwe hype.

Dookey Dash is een game waarbij spelers door rioolbuizen vliegen en obstakels vermijden. Dat klinkt als iets wat eerder is uitgevoerd, maar wellicht is dit de sleutel tot het succes. Gamers kennen dit beproefde concept al.

Alleen spelen met Sewer Pass

Om het spel te spelen heb je een Sewer Pass nodig. De Sewer Pass is een NFT en kunnen alleen worden aangevraagd door houders van Bored Ape Yacht Club of Mutant Ape Yacht Club, zij krijgen deze pas gratis. Je kan er ook op andere manieren aan komen, door een van deze NFT’s te kopen en het ticket te claimen, of om de pas te kopen via een secundaire marktplaats zoals OpenSea.

Elke Sewer Pass behoort tot een van de vier verschillende niveaus, hoe hoger het niveau, hoe meer bonussen je krijgt.

Tot nu toe is het spel meer dan 4 miljoen keer gespeeld en de handel in de bijbehorende NFT’s heeft een volume van 40 miljoen dollar bereikt.

Het concept blinkt uit in simpliciteit, gamers strijden simpelweg om de hoogste score. Op 8 februari wordt elke high score permanent geslagen op de Sewer Pass NFT’s. Sommige community-leden verwachten dat spelers met de hoogste scores prijzen zullen krijgen, zoals een unieke NFT.

Aangezien NFT’s zeker in 2021 veel opbrachten, en dit in sommige gevallen nog steeds doen, zien veel gamers dollartekens. Ze doen er alles aan om een voorsprong te krijgen, want de competitie komt volgende week op 8 februari al tot zijn einde.

Hoe werkt Dookey Dash

Dookey Dash is een behendigheidsspel dat wordt gespeeld als een eindeloze hardloper, je probeert zo ver mogelijk te rennen zonder van het platform te vallen of ergens tegenaan te botsen. Eerdere succesvolle games met dit concept zijn Subway Surfers en Temple Run.

De moeilijkheidsgraad neemt toe naarmate het spel vordert. Het is de taak van de speler om obstakels in het riool te vermijden of te doorbreken terwijl je items verzamelt die fragmenten worden genoemd.

De besturing van het spel is eenvoudig. Gebruik je trackpad of muis om fragmenten te verplaatsen, te ontwijken en vast te leggen. Als je mobiel speelt, kun je ook gewoon je vinger gebruiken. Om je dash te gebruiken om de houten obstakels te breken, klik je met de linkermuisknop of klik je op je trackpad. Op mobiel kun je gewoon op het scherm tikken om de Dash te gebruiken.

Ape heeft een goed 2023

Wat heeft dit met crypto te maken? Het is voor het eerst dat een spel via NFT’s tijdelijk beschikbaar is. Yuga Labs, de maker van het spel, is ook de uitgever van crypto Ape, een crypto die te krijgen is bij BLOX.

Ape heeft een goed eerste maand in 2023. De waarde is met 67% toegenomen sinds 1 januari, van 3,26 euro tot het huidige 5,55 euro. De vraag is natuurlijk of dat komt door het succes van Dookie Dash.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Dookey Dash gaat viral: zo speel je het nieuwste spel van makers crypto Apecoin appeared first on BLOX | Nieuws.