De Amerikaanse oud-president Donald Trump liet zich de afgelopen dagen negatief uit over Joe Biden en zijn regering. Dat is uiteraard niet nieuwswaardig, maar in die context zei hij ook dat de Amerikaanse dollar zijn status als wereldmunt kan verliezen.

Trump spreekt weer in Florida

Trump gaf zichzelf dinsdagmiddag aan bij de autoriteiten nadat hij afgelopen donderdag was aangeklaagd voor 34 misdrijven wegens het vervalsen van zakelijke gegevens. De miljardair zou betrokken zijn geweest bij het betalen van zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels, in een poging de affaire te verbergen voorafgaand aan zijn presidentsverkiezingen in 2016.

Nadat hij in de middag in New York gepleit had niet schuldig te zijn aan alle aanklachten, keerde Trump terug naar zijn Mar-a-Lago-club in Florida en hield een toespraak waarin hij zijn politieke tegenstanders aanviel.

Trump voorspelt val van dollar als wereldmunt

‘We zijn een natie in verval, en nu willen deze radicaal-linkse gekken zich mengen in verkiezingen door wetshandhaving in te zetten,’ zei Trump. Hij beweerde weer dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 tegen hem waren opgezet, en beloofde weer om Amerika weer groot te maken ondanks de zeer donkere wolk die boven het land hangt.

Met die donkere wolk doelde Trump onder andere op een mogelijk einde van de leidende rol van de dollar op wereldniveau. Volgens Trump zijn de hoge inflatie en de bank faillissementen het gevolg van het beleid van Biden.

‘Onze munt stort in elkaar en zal niet langer de wereldstandaard zijn, wat eerlijk gezegd onze grootste nederlaag in 200 jaar zal zijn,’ zei hij. ‘Dat zal ons ervan weerhouden zelfs maar een grote macht te zijn.’

Volgens sommige analisten lag het beleid van Donald Trump juist aan de basis van de val van de banken, menig regel werd versoepeld of zelfs afgeschaft waardoor er minder toezicht was op de bankensector.

Donald Trump geen fan van Bitcoin

Hoewel hij bearish is over de Amerikaanse dollar, betekent dat niet dat Trump positief is over Bitcoin.

Donald Trump heeft in het verleden zijn mening over Bitcoin en andere cryptocurrency’s geuit op Twitter. In juli 2019 tweette hij bijvoorbeeld dat hij geen fan is van Bitcoin en andere cryptocurrency’s omdat ze volgens hem geen echte waarde hebben en kunnen worden gebruikt voor illegale activiteiten.

In een andere tweet uit maart 2018 bekritiseerde Trump de volatiliteit van cryptocurrency’s en waarschuwde hij dat ze niet gebaseerd zijn op iets tastbaars en daarom kunnen crashen.

The post Donald Trump voorspelt einde van dollar, maar rept niet over Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.