Donald Trump, de voormalig president van de Verenigde Staten, kondigt via zijn social media platform Truth Social de lancering van zijn eigen NFT-collectie aan. Het gaat om een collectie van 45.000 NFTs die lijken op de traditionele verzamelkaarten uit de sportwereld. De kaarten gaan momenteel voor 99 dollar per stuk over de toonbank.

Wat zijn NFTs?

De afkorting NFT staat voor Non-Fungible Token. De term ‘fungible’ betekent in het Nederlands inwisselbaar. Het gaat dus om niet-inwisselbare tokens. Dat wil zeggen, tokens die stuk voor stuk uniek zijn. Bitcoin is een voorbeeld van ‘fungible’ tokens. Iedere Bitcoin is in principe inwisselbaar voor andere Bitcoin.

De mogelijkheden met NFTs zijn in theorie eindeloos. Je kunt ervoor kiezen om fysieke assets uit de echte wereld aan NFTs te verbinden of digitale objecten. Op dit moment zijn de tokens vooral populair in de wereld van digitale kunst. De NFT-collectie van Trump komt daar het dichtste bij in de buurt. Al is het lastig om de NFTs van Trump als kunst te bestempelen.

99 dollar per stuk

Je kunt de NFTs van Trump voor 99 dollar per stuk verkopen en in totaal gaan er 45.000 onder de hamer. Het is wat dat betreft dus geen hele exclusieve collectie. Als alle tokens verkopen, dan kan Trump hier ruim 4 miljoen dollar mee ophalen. Dat is voor de zakenman geen gigantisch bedrag, maar het is ook geen zakgeld.

Het is overigens mogelijk om de NFTs te kopen met zowel Ethereum als fiatgeld. De tokens zelf leven op Polygon, wat een project is dat in nauwe verbinding met Ethereum staat. Je kunt Polygon zien als een netwerk dat zijdelings op Ethereum leeft.

Met Polygon is het mogelijk om assets die op Ethereum leven naar de Polygon blockchain te verplaatsen. Daar heb je niet te maken met de relatief hoge transactiekosten en is het mogelijk om goedkoper en sneller assets te verplaatsen. Polygon wordt dan ook gezien als een manier om Ethereum te schalen.

De NFTs van Trump

Als je ervoor kiest om een NFT van Trump te kopen, dan krijg je daarmee ook een ticket voor een bijzondere loterij. Uiteindelijk is het de bedoeling om een paar verzamelaars uit te kiezen die een diner met Donald Trump zelf winnen. Andere prijzen zijn een zoom-call met Trump en een cocktailfeestje bij Mar-a-Lago.

De kaarten zelf zijn in verschillende mate zeldzaam. Er zitten een paar unieke kaarten in, maar er zitten ook kaarten in de collectie die 2, 5, 7, 10 of zelfs 20 kopieën kennen. Je moet dus een beetje geluk hebben als je besluit om een Trump-NFT te kopen.

Grappig genoeg verklaarde Trump in 2019 nog dat hij geen groot fan is van cryptocurrency’s. Over zijn eigen NFT-collectie is hij uiteraard wel heel enthousiast. “KOOP JE KAARTEN NU! Ze kosten maar 99 dollar per stuk! Dit is nou een geweldig kerstcadeau. Wacht niet! Ze zullen uitverkopen, zo geloof ik, heel snel!” Aldus de voormalig president van de Verenigde Staten op Truth Social.

Op de website van de NFT-collectie is ook het bovenstaande filmpje te vinden waarin Trump de collectie promoot. Overigens winnen mensen die minimaal 45 NFTs afnemen op de website per definitie een diner met Trump. De voormalig president van Amerika hoopt waarschijnlijk dat mensen er om die reden voor kiezen om meteen flink te investeren in de collectie.

The post Donald Trump kondigt lancering van eigen NFT-collectie aan appeared first on BLOX | Nieuws.