Hoewel de Bitcoin koers al maanden in dezelfde range beweegt, neemt de dominantie van de grootste munt van de markt ten opzichte van altcoins nog altijd toe. Op het moment van schrijven staat de dominantie van de moeder aller cryptomunten zelfs op het hoogste niveau in vier maanden tijd.

De dominantie van Bitcoin tikt momenteel binnen op 50,0 procent en dat is het hoogste niveau sinds juni 2023.

Bitcoin blijft de baas

Het lijkt erop dat Bitcoin op dit moment de baas is op de markt en dat is gezien de omstandigheden niet onlogisch. Waar er voor altcoins op dit moment weinig bullish ontwikkelingen te vinden zijn, staat er voor Bitcoin weer een nieuwe halving op het programma voor april 2024 en krijgen we in datzelfde jaar mogelijk de eerste Spot Bitcoin ETF.

De halving is het moment waarop de bloksubsidie die miners ontvangen voor het produceren van een blok halveert. Die bloksubsidie is de enige manier waarop er nieuwe Bitcoin in omloop komen.

Met het halveren daarvan gaat dus ook de inflatie van Bitcoin gedeeld door twee. Na de volgende halving van Bitcoin komt de inflatie van de digitale munt op ongeveer 0,8-0,9 procent te liggen.

Verder zou de komst van een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten ook voor een bullish scenario kunnen zorgen bij de digitale munt. Dat zien we terug in de koersactie, want Bitcoin wint de laatste tijd terrein op vrijwel alle altcoins.

De grafiek blijft rood

Op het moment van schrijven is de cryptomarkt een zogenaamde “zee van rood” op de tweede maandag van oktober. Over de gehele maand gemeten gaat het op zich nog redelijk met Bitcoin en staat er een plus van 4 procent op de borden.

Deze week kan weleens cruciaal worden voor de digitale munt. Er staat onder andere met de oorlog in Israël en op macro-economisch gebied veel te gebeuren.

Op woensdag krijgen we bijvoorbeeld weer belangrijke inflatiedata uit de Verenigde Staten, die cruciaal is voor het beleid van de Amerikaanse centrale bank.

Als de inflatie nu eindelijk doorzakt, dan kunnen de rentes op termijn weer omlaag en dat zou een goede ontwikkeling zijn voor Bitcoin. Wat dat betreft is het te hopen dat de inflatie woensdag lager uitvalt dan verwacht. Dat kan de Bitcoin koers weer een boost geven.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Dominantie Bitcoin op hoogste niveau in 4 maanden tijd appeared first on BLOX | Nieuws.