De dogecoin koers is vandaag met 7,5% gestegen en is een van de weinige cryptocurrency’s in het groen. Dit lijkt t ekomen door de hype rondom Dogechain een tweede laag gebouwd op de blockchain van Dogecoin.

Dogecoin stijgt de hele week al

De koers van Dogecoin heeft de afgelopen 24 uur een groei van 7,5% meegemaakt, op het moment van schrijven wordt de munt verhandeld voor 0,0836 euro. Wat een verschil met 7 dagen geleden, toen ging een DOGE voor iets meer dan 0,06 euro van hand.

Dogecoin is misschien begonnen als een grap, maar de munt met het schattige hondje krijgt nu eindelijk een soort van nut.

Dogechain mede mogelijk gemaakt door Ethereum en Polygon

De grootste factor achter de gestegen koers is het groeiende momentum rond Dogechain. Dogechain wordt vermarkt als een “Layer 2 for Dogecoin”, maar die term is niet correct. Dogechain is namelijk een Ethereum-compatibel smart contractnetwerk dat is ontwikkeld met behulp van het Polygon Edge-framework.

Het draait dus niet op de blockchain van Dogecoin zelf, maar op Polygon Edge, een custom-blockchain van Polygon, die weer gebruikt maakt van Ethereum. Dit heeft als voordeel dat Dogechain alles kan draaien wat de Ethereum Virtual Machine ook aan kan.

Daarom wordt Dogechain gezien als een oplossing voor DeFi-protocollen, NFT-verzamelobjecten en gedecentraliseerde apps en games.

Doge omzetten naar ander netwerk

Gebruikers moeten DOGE via een digitale brug omzetten van het Dogecoin netwerk naar Dogechain om gebruik te maken van de verschillende applicaties. Dit leidt in theorie tot koopdruk op DOGE waardoor de koers kan stijgen.

Als gebruikers DOGE met succes naar Dogechain ‘ombruggen’, ontvangen ze een verpakte versie van het token met de naam wDOGE. De kleine w staat voor wrapped en deze ben je wellicht ook al tegengekomen in de vorm van wBTC: wrapped bitcoins op het netwerk van Ethereum.

Vroeg succes voor Dogechain

Dogechain is eerder deze maand live gegaan, maar heeft de afgelopen dagen steeds meer aandacht van de markt gekregen. Veel prominente handelaren onderschrijven de groei op Twitter, zij het met een kwinkslag.

Wat biedt het netwerk van Dogechain op dit moment? Een aantal decentrale beurzen in de stijl van Uniswap. Ze dragen de namen DogeSwap en DogeShrek en grote kans dat hier nog meer Doge-slimme-woordgrapjes-beurzen bij komen. Naast deze twee heb je ook Bourbon Defi en Yodeswap. Dit soort beurzen worden ook wel automated marketmakers genoemd.

Gebruikers kunnen op deze beurzen tokens verhandelen maar ook zelf tokens aandragen om hier verhandeld te worden, mits ze natuurlijk genoeg DOGE verpakt (gewrapped) hebben in hun wallet.

Volgens de website van Dogechain zal het netwerk in de toekomst ook ruimte bieden voor NFT’s en decentrale videogames.

Volgens gegevens van DEX Screener heeft Dogechain de afgelopen 24 uur 24 miljoen dollar aan volume gezien, waarvan DogeSwap 18 miljoen USD voor rekening nam.

Geen officieel Dogecoin project

Goed om te weten is dat Dogechain geen “officieel” Dogecoin-project is. De Dogecoin Foundation heeft vandaag een bericht geretweet waarin staat dat het niet betrokken is bij Dogechain, net als de oorspronkelijke oprichters van de munt, Jackson Palmer en Billy Markus.

Ze verduidelijkten dat het ook niet gerelateerd is aan een Dogecoin blockchain-explorer met dezelfde naam.

The post Dogecoin stijgt 7,5% vandaag door snelle groei Dogechain appeared first on BTC Direct | Nieuws.