Die Elon Musk ook he. Sinds hij bekend heeft gemaakt dat Twitter zijn bod heeft aangenomen en hij de nieuwe CEO van het socialmediaplatform is, zit Dogecoin in de lift.

Koers Dogecoin verdubbeld

De koers van Dogecoin is de afgelopen 7 dagen meer dan verdubbeld. De waarde is met 115% toegenomen. Ongekend in deze fase van de marktcyclus.

Inflatie, oorlog en politieke onrust kunnen Dogecoin kennelijk niet deren.

De week van Doge

Een week geleden was Doge nog geen 0,06 euro, maar op het moment van schrijven is de waarde 0,13 euro. De oplettende lezer herkent hier een verdubbeling in.

Wat heeft Dogecoin met Elon Musk te maken?

Musk heeft vast en zeker een voorliefde voor de Shiba Inu, de Japanse hond op het embleem van Dogecoin. Wie is er immuun voor dat schattige koppie en die mooie vacht?

Maar dat is niet de reden waarom Dogecoin en de excentrieke eigenaar van Tesla en nu Twitter voor eeuwig met elkaar verbonden zijn. Sinds 2020 deelde Musk veel berichten op Twitter over Dogecoin. Na elke tweet steeg de koers van doge weer.

De waarde ging van een schamele 0,002 euro (1/5e van een cent) in 2020 naar 0,56 euro in mei 2021. Het toppunt werd bereikt toen Musk een rol kreeg in een aflevering van de comedyshow Saturday Night Live. Hij kondigde namelijk aan om van deze gelegenheid gebruik te maken om Dogecoin te benoemen.

Ok, we weten nu wat Musk met Dogecoin van doen heeft… maar waarom zou Dogecoin stijgen als Musk Twitter koopt? Wat is dan de link met Twitter?

Twitter, Musk en cryptocurrency

Sinds jaar en dag is Twitter het socialmediaplatform voor cryptocurrency. Jack Dorsey, oprichter en voormalig directeur van Twitter, is een echte bitcoiner. Dit stak hij niet onder stoelen of banken, hij verliet Twitter zelfs om zich meer te richten op Bitcoin.

Twitter heeft onder zijn bewind fooien geïntroduceerd. Als je een tweet tof vindt, dan kan je de schrijver een beetje bitcoin via het Lightning Network verzenden.

De verwachting is dat Elon Musk hier nog een schepje bovenop gooit, maar in plaats van Bitcoin, kan hij Dogecoin centraal stellen.

Volgens een artikel van Bloomberg wordt er steeds meer gespeculeerd over hoe Elon Musk cryptocurrency’s op Twitter kan integreren.

Bitcoinbetalingen zijn dus al mogelijk, en gebruikers kunnen NFT’s gebruiken als profielfoto. Daarnaast zijn er plannen aangekondigd om NFT koop- en verkoop te integreren in tweets.

Deze functies zijn misschien maar het topje van de ijsberg onder leiding van Elon Musk. Dit is natuurlijk 100% speculatief, aangezien Musk of Twitter er nog niets over hebben gezegd.

Dogecoin naar 1 dollar

Maar stel dat Musk Dogecoin echt helemaal zou verweven met Twitter, dan kan die bekende afbeelding van vorig jaar weer van stal worden gehaald.

Kan Dogecoin 1 dollar waard worden?

Dogecoin leek op weg naar een waarde van 1 dollar, maar bleef steken op ongeveer 0,75 USD.

Binance helpt Musk met crypto

Musk staat er niet alleen voor. Binance heeft 500 miljoen dollar bijgedragen om Musk te helpen met zijn overnamebod.

Als dit werkt zoals we gewend zijn van de politiek, dan zou Binance die invloedrijke lobbyist kunnen zijn die Musk in het oor fluistert meer te doen voor de adoptie van crypto.

Changpeng “CZ” Zhao, CEO van Binance, zei het volgende over de mogelijke rol van Binance:

‘We zijn verheugd dat we Elon kunnen helpen een nieuwe visie voor Twitter te realiseren. We willen een rol spelen bij het samenbrengen van sociale media en Web3 om het gebruik en de adoptie van crypto- en blockchaintechnologie te verbreden.’

The post Dogecoin stijgt 115% door Elon Musk en overname Twitter appeared first on BLOX | Nieuws.