De populaire pseudonieme analist Altcoin Sherpa is momenteel bearish over Dogecoin en voorspelt een correctie van 21 procent voor de memecoin. “Dogecoin ziet er niet goed uit en kan tot 0,05 dollar of 0,055 dollar zakken. Dat lijkt een logisch traject voor de munt”, aldus de populaire analist.

Bearish over Dogecoin

Ondanks de overname van Twitter door Elon Musk, die een groot liefhebber van Dogecoin is, heeft Altcoin Sherpa er op dit moment dus even geen vertrouwen in. Hij verwacht een fikse daling voor de memecoin, die op het moment handelt voor een koers van ongeveer 0,06389 dollar.

Over een kleiner broertje van Dogecoin is Altcoin Sherpa wel positief. Hij heeft op dit moment wel vertrouwen in PEPE, de memecoin die in april van dit jaar furore maakte op de markt en gigantische stijgingen wist neer te zetten.

“Ik denk dat PEPE waarschijnlijk een betere koop is dan Dogecoin op dit moment. Ik zeg dat natuurijk als PEPE-holder, dus ik ben bevooroordeeld. Maar de market cap van Dogecoin is op dit moment een stuk hoger dan die van PEPE”, aldus Altcoin Sherpa, waarmee hij de potentie van PEPE wil onderstrepen.

Wat gaat Dogecoin in 2024 doen?

Met zijn voorspelling heeft Altcoin Sherpa het meer over de korte termijn koersactie voor Dogecoin. Voor 2024 liggen de verwachtingen iets anders. In april 2024 staat namelijk de volgende Bitcoin Halving op het programma. Dat is het moment waarop de beloning voor Bitcoin miners voor het produceren van een nieuw blok halveert.

Daarmee halveert de inflatie van Bitcoin en in het verleden begon enkele maanden daarna iedere keer een bullmarkt. Dat levert natuurlijk geen garanties op voor 2024, maar het is wel een veelbelovend vooruitzicht voor de markt en daarmee ook voor Dogecoin.

Uiteindelijk blijft Dogecoin echter een memecoin die het vooral moet hebben van hype. Wat dat betreft kan ook Elon Musk nog iets uit de hoge hoed toveren voor zijn favoriete munt de komende maanden. Een hoop onzekerheid dus, maar dat is ook juist de charme van munten als Dogecoin en PEPE.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post ‘Dogecoin staat voor een daling van 21 procent’ appeared first on BLOX | Nieuws.