Het welbekende Dogecoin, ooit ontstaan als een grap, trekt nu de aandacht van gerenommeerde handelaren. Eén van hen heeft een opvallende koersdoelstelling van $1 voor deze cryptomunt aangekondigd. Maar is dit haalbaar, gezien de recente ups en downs van Dogecoin?

Prestigieuze handelaar gelooft in Dogecoin

AngeloBTC, een befaamde handelaar en marktcommentator, deelde onlangs zijn positieve visie op Dogecoin. Via het sociale media platform X gaf hij te kennen dat de cryptomunt, geïnspireerd door een internetmeme, een waarde van $1 per munt zou kunnen bereiken.

De opkomst en val van Dogecoin

2021 was zonder twijfel het jaar van Dogecoin. De cryptomunt stond volop in de schijnwerpers dankzij meerdere factoren. Bekende namen zoals Elon Musk spraken openlijk hun steun uit, wat gecombineerd met een groeiende interesse van particuliere investeerders, de munt naar ongekende hoogten stuwde. Maar na deze snelle klim kwam een daling, waarbij Dogecoin flink in waarde verloor.

Factoren achter de neergang

Hoewel de stijging indrukwekkend was, volgde er een forse correctie. Dit was te wijten aan verschillende factoren zoals vroege investeerders die hun winsten veilig stelden en twijfels over de echte waarde van Dogecoin. Ook speelde de algemene terugval in de cryptomarkt een rol.

Conclusie

Met een huidige prijs van $0.063073, na een stijging van 2,7% in de laatste 24 uur, blijft Dogecoin een geliefd onderwerp onder handelaren. Met een marktkapitalisatie van bijna $9 miljard en een 24-uurs handelsvolume van meer dan $296 miljoen, is het onmiskenbaar een top-10 cryptomunt. Echter, of het de sprong naar de gewenste $1 zal maken, is nog onzeker.

Het blijft fascinerend om de reis van Dogecoin in de cryptowereld te volgen. Terwijl sommige experts geloven in het potentieel van de munt om nieuwe hoogten te bereiken, zijn anderen voorzichtiger. Wat de toekomst ook in petto heeft, Dogecoin blijft de gemoederen bezighouden.

The post Dogecoin op weg naar 1 dollar? Populaire analist deelt gewaagde voorspelling appeared first on BLOX | Nieuws.