Billy Markus is iemand die de klappen van de zweep kent. Hij is een van de founders van Dogecoin en draait al een tijd mee in het cryptowereldje. Op Twitter reageert hij cynisch op de daling van de laatste 24 uur.

Dogecoin daalt 13 procent

De cryptomarkt heeft een flinke klap gekregen. De waarde van Bitcoin en Ethereum is 5% gedaald, na een periode van flinke stijgingen. Dit dempt het optimisme dat onder beleggers heerste.

Ook Dogecoin, bekend om zijn grappige hondenlogo, is niet gespaard gebleven. De koers daalde net als die van andere crypto’s. Opvallend is dat ook de aandelenmarkt (S&P 500) zakte, wat duidt op een bredere terugval op de financiële markten.

Billy Markus, online bekend als ‘Shibetoshi Nakamoto’, staat bekend om zijn openhartige en soms satirische blik op de cryptomarkt. Bij een screenshot van de dalende koersen plaatste hij een grappig bericht over de marktsituatie.

‘Oh nee alles is dood, we gaan er aan.’

Ondanks de luchtige toon, wijst zijn bericht op een belangrijk punt: de cryptomarkt is van nature onrustig en onvoorspelbaar.

Crypto is gokken

Markus vergeleek cryptohandel al eerder met gokken, vanwege de schommelende koersen. Prijzen kunnen razendsnel stijgen of dalen, waardoor beleggers met plotselinge veranderingen te maken krijgen. Dit is nu weer eens gebeurd.

Hoewel figuren als Billy Markus de situatie met humor benaderen, kunnen dit soort schommelingen grote gevolgen hebben voor beleggingen. Zeker als je met hefbomen werkt. Dan kan elke kleine schommeling al grote gevolgen hebben.

Grote transacties Robinhood

Whale Alert zag drie grote transacties met bedragen van respectievelijk 150 miljoen, 100 miljoen en 74 miljoen DOGE. De eerste twee grote hoeveelheden Dogecoin werden weggehaald van Robinhood, terwijl het kleinste bedrag juist naar dit handelsplatform werd overgemaakt. In totaal vertegenwoordigen deze transacties 374 miljoen DOGE, wat op het moment van schrijven neerkomt op 55,8 miljoen dollar.

De 74 miljoen DOGE die naar Robinhood werden verplaatst, zijn mogelijk bedoeld voor verkoop, ofwel voor langdurige opslag op het platform. Robinhood staat er namelijk om bekend dat het namens zijn klanten miljarden DOGE in beheer heeft.

Betekenen deze bewegingen dat de grote spelers de Dogecoin dip hebben opgekocht? Of gaan ze de munt juist verkopen en de daling verder versnellen?

The post Dogecoin maker reageert op daling: oh nee alles is dood, we gaan er aan appeared first on BLOX | Nieuws.