Dogecoin (DOGE) is gelanceerd in 2013 en was destijds opgericht als grap. Inmiddels is DOGE een van de grootste cryptomunten ter wereld. Het ATH ligt alweer een tijdje in het verleden, maar de token blijft onverminderd populair.

In deze Dogecoin koers verwachting analyseren we het korte- en langetermijnperspectief voor DOGE. We behandelen de koersgeschiedenis, welke factoren de Dogecoin de koers beïnvloeden en bespreken hoe je Dogecoin kan kopen in een paar stappen.

Dogecoin koers verwachting 2023 – 2030

 • Dogecoin heeft een marktkapitalisatie van $12,6 miljard en neemt daarmee de tiende plek in van de top 100 crypto van CoinMarketCap.
 • Het ATH van Dogecoin stamt uit april 2021 en bedraag $0,7376.
 • De gemiddelde Dogecoin koers bedraagt $0,1775 op de korte termijn.
 • De lange termijn Dogecoin koers verwachting bedraagt een gemiddelde koers van $0,875.

JaarMinimale koersGemiddelde koersMaximale koers
2024$0,13$0,1775$0,225
2025$0,16$0,315$0,57
2030$0,33$0,815$1,30

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Dogecoin koers geschiedenis

Dogecoin werd in 2013 opgericht door twee softwareontwikkelaars: Jackson Palmer en Billy Markus. Initieel werd de cryptomunt opgericht als een grap die werd geïnspireerd op de Shiba Inu hond. De token had geen enkele utility en was een van de eerste meme coins.

Lang gebeurde er weinig met de Dogecoin koers, en dat was vrij makkelijk te verklaren gezien Dogecoin niet een bepaald doel diende. De initiële listing prijs voor DOGE bedroeg $0,0002993 per token. In 2018 vond er een eerste rally plaats en reikte de Dogecoin kort boven de $0,10. Tot aan 2021 koelde de koers weer af en daalde naar ongeveer $0,0028. In 2021 stond echter alles op het punt om flink te veranderen.

In 2021 steeg de Dogecoin naar recordhoogtes en een eventuele all-time high (ATH) van maar liefst $0,7376. De extreme stijging werd onder meer aangewakkerd door een flinke crypto bull run tijdens de Covid-19 pandemie. Tijdens deze periode presteerden de beurzen en crypto heel erg goed. De wereld stond namelijk stil en mensen hadden relatief veel tijd en geld over en gingen dit investeren. Vooral jongeren stortten zich in deze periode op het investeren in cryptomunten.

Daarnaast speelde Elon Musk ook een zeer belangrijke rol in de extreme stijging van de Dogecoin koers. Voorafgaand de extreme bull run uitte Musk wel vaker zijn enthousiasme over Dogecoin in tweets op X (voorheen Twitter). Zijn enthousiasme heeft de koers meerdere malen op zeer positieve wijze beïnvloedt.

De invloed van Musk liet zich op extreme wijze kenmerken tijdens de bull run van 2021. Ook in dit jaar gaf hij nogmaals aan een groot voorstander te zijn van Dogecoin. Door de constante steun van Musk bereikte Dogecoin de hoogste koers met een marktkapitalisatie van meer dan $80 miljard. Hier hebben sommige investeerders destijds heel veel geld aan verdiend.

Na een extreme stijging volgt vaak een flinke correctie. Dit gebeurde ook met de Dogecoin koers. Vroege investeerders verzilverden hun winsten en de koers daalde flink, zoals je in de grafiek kunt zien aan het begin van deze alinea. Van het ATH in september 2021 tot aan mei 2022 daalde de Dogecoin koers, met wat schommelingen, van $0,7376 naar $0,05394.

In juni 2022 was er echter weer een kleine opleving van de Dogecoin. Dit kwam wederom door een tweet van Musk. Veel investeerders vroegen zich af of Dogecoin koers 1 euro zou kunnen bereiken, nu de koers als een nachtkaars uit leek te gaan. Op dat moment tweette Musk dat hij Dogecoin ‘zou blijven steunen’. Als gevolg van deze tweet steeg de koers kort naar $0,1425.

De Dogecoin koers heeft in 2023 flink geschommeld tussen de $0,06 en $0,09. Gedurende het jaar lijkt de koers niet door de steun van $0,06 te vallen, maar ook niet door de weerstand op $0,09 te breken. Ook bij deze schommelingen speelde Musk een invloedrijke rol. Zo berichtte hij meermaals cryptisch over de integratie van Dogecoin als betaalmiddel op X. Toch heeft er nog niet direct een doorbraak plaatsgevonden.

Ook vierde Dogecoin in december van 2023 zijn tiende verjaardag. Dit memorabele moment werd door investeerders aangegrepen om Dogecoin te kopen. Door de toegenomen interesse steeg de Dogecoin koers kort boven de $0,10. Is er een nieuwe Dogecoin rally in de maak, en kan Dogecoin 1 euro bereiken? Dat gaan we bespreken in de volgende sectie.

Mijlpalen Dogecoin koers geschiedenis in het kort:

 • Dogecoin werd in 2013 opgericht als grap door Jackson Billy Markus Jakson Palmer.
 • In 2018 stijgt de Dogecoin koers voor het eerst boven de $0,01.
 • Dogecoin bereikt in 2021, onder aanvoering van Musk, het ATH van $0,7376
 • Tot aan mei 2022 daalt de koers weer flink tot $0,05.
 • In 2023 wordt de tiende verjaardag van Dogecoin gevierd met een korte rally boven de $0,10.

Overzicht live koers Dogecoin (DOGE)

TickerDOGE
BlockchainBNB Smart Chain
Ranking#10
Waarde$0,0927
Marktkapitalisatie$13,18 miljard
All Time High$0,7376
All Time Low$0,00008690

Dogecoin koers verwachting 2024

Bij het opstellen van een koers verwachting is het belangrijk om te bepalen wat de koers drijft: wat is de utility van een token? Dogecoin begon als een meme coin en de waarde van de token was daarom puur gebaseerd op hype. Intussen kan de token echter gebruikt worden om betalingen uit te voeren bij bedrijven zoals Microsoft, Tesla en Twitch. Ook de geruchten over een functie als betaalmiddel bij X blijft investeerders bezighouden.

Toch blijft Dogecoin in de essentie een meme coin, wat gepaard gaat met een hoge volatiliteit. Dit heeft de token echter ook veel gebracht in het verleden, want hierdoor is de koers met extreme percentages gestegen. Volatiele tokens dalen namelijk hard tijdens een bear market, maar kunnen dus ook flink stijgen tijdens een bull market.

bitcoin halving effect dogecoin koers

Tijdens een mogelijke crypto bull run kan dit karakter goed van pas komen. Veel analisten verwachten dat een bull run zal plaatsvinden in 2024 naar aanleiding van de aankomende Bitcoin halving. In het verleden heeft een Bitcoin halving telkens geleidt tot ATH van veel cryptomunten. De bovenstaande afbeelding laat goed zien hoe bijvoorbeeld de Bitcoin koers telkens naar een ATH steeg na een Bitcoin halving (aangegeven met de rode pijlen). Daarbij wordt de eerstvolgende Bitcoin halving voorafgegaan door de spot Bitcoin ETF goedkeuringen, die uiteindelijk veel nieuwe kapitaal naar de markt kunnen brengen. Het kan daarom belangrijk zijn om de Bitcoin bull run goed in de gaten te houden.

Wat betekenen deze aspecten voor de Dogecoin koers verwachting voor 2024? Het is lastig een zeer precieze verwachting hiervoor uit te spreken. Het effect van een Bitcoin halving is vaak pas zes maanden tot een jaar later merkbaar. Toch is er al wel veel hype op de markt dat duidelijk merkbaar is door sterk stijgende koersen in de afgelopen twee maanden. Daarom verwachten we dat Dogecoin minimaal een waarde van $0,13 kan hebben aan het einde van 2024 en een maximale waarde van $0,225. De gemiddelde koers voor Dogecoin wordt hiermee $0,1775.

JaarMinimale koersGemiddelde koersMaximale koers
2024$0,13$0,1775$0,225

Dogecoin koers verwachting 2025

Als we voorbij hype en crypto bull runs kijken, dan zijn er twee dingen belangrijk voor de Dogecoin koers om verder te stijgen. Ten eerste is het belangrijk dat de token meer utility krijgt. Dit kan bijvoorbeeld doordat de token meer geaccepteerd gaat worden bij grote bedrijven. Daarin speelt X een belangrijke rol. Ten tweede is de blijvende steun van Musk een essentieel onderdeel. Naast het creëren van een hype, kan Musk er namelijk ook voor zorgen dat Dogecoin een functie krijgt bij X.

Het punt over meer utility voor Dogecoin is ook opgenomen in de roadmap van Dogecoin. Hierin vermeldt het team achter Dogecoin namelijk dat DOGE geen functie moet krijgen als waardeopslag zoals Bitcoin, maar wereldwijd gebruikt moet gaan worden als digitaal betaalmiddel. Dit is een nobel en ambitieus plan en het kan zeker bijdragen aan het lange termijn perspectief van DOGE. De Dogecoin community stemde onlangs in met dit plan via het Dogecoin Manifesto. Toch zal de koers wel minder volatiel moeten worden als mensen het willen gebruiken als betrouwbaar betaalmiddel.

dogecoin koers manifesto

Daarnaast is er ook een zorgelijk punt dat kan zorgen voor een terughoudend beeld in onze Dogecoin koers verwachting. De top 10 wallets van Dogecoin hebben namelijk 46% van de tokens in hun bezit. Niet alleen vormt dit een probleem met centralisatie, maar het kan ook een flink effect hebben op de koers als deze wallets besluiten om hun Dogecoin te verkopen.

Toch dienen we ook rekening te houden met een eventuele crypto bull run in 2025 met mogelijk nieuwe ATH’s voor de beste crypto. We blijven echter nog een beetje voorzichtig met nieuwe ATH’s voorspellen. Dit brengt onze Dogecoin koers verwachting voor het einde van 2025 in het beste geval op $0,47 en in het minste geval op $0,16. Hierdoor is de gemiddelde koers $0,315.

JaarMinimale koersGemiddelde koersMaximale koers
2024$0,16$0,315$0,57

Koers verwachting Dogecoin 2030

Op de lange termijn zullen de plannen van Dogecoin en de steun van Musk door moeten blijven zetten. Het komende jaar zal hiervoor veel duidelijk maken voor ons, want Musk kan zijn plannen met X verder uitrollen en uiteindelijk Dogecoin integreren als betaalmiddel op het platform.

De kans dat dit gaat gebeuren is aanwezig en er zijn al een aantal hints weggegeven. Zo heeft Musk vaker zijn enthousiasme over Dogecoin geuit als betaalmiddel op Twitter/X. Daarbij heeft Dogecoin in hun roadmap ook aangegeven dat ze een betaalmiddel willen worden op onder andere social media platforms.

dogecoin roadmap

De eerste plannen om de Dogecoin als een stabiel betaalmiddel neer te zetten, zijn onlangs doorgevoerd met de ontwikkeling van de DRC-20 standaard. Door middel van deze standaard kunnen er nieuwe cryptomunten worden gemined op de blockchain van Dogecoin. Zo kan er meer activiteit plaatsvinden op de blockchain en meer vraag ontstaan naar DOGE.

Op de lange termijn verwachten we in het beste geval een nieuw ATH van $1,30. En mocht de utility van Dogecoin verder niet meer ontwikkelen, dan verwachten we een minimale Dogecoin koers van $0,33. Dit brengt de gemiddelde koers verwachting op $0,815.

JaarMinimale koersGemiddelde koersMaximale koers
2024$0,33$0,815$1,30

Potentiële hoogte- en dieptepunten Dogecoin koers

Hieronder kun je de Dogecoin koers verwachting voor zowel de kort als lange termijn in een overzicht bekijken.

JaarMinimale koersGemiddelde koersMaximale koers
2024$0,13$0,1775$0,225
2025$0,16$0,315$0,57
2030$0,33$0,815$1,30

Dogecoin verwachting – Wat voorspellen analisten?

Hieronder vind je een aantal verwachtingen van analisten over de Dogecoin koers.

Volgens Yahoo!Finance zal Dogecoin nog in 2023 boven de $0,10 stijgen.

Volgens Capital.com gaat Dogecoin pas over een aantal jaren het ATH van $0,5697 verbreken.

Volgens crypto analist Michaël van de Poppe (@CryptoMitchNL) komt de Dogecoin koers op 150% na integratie op X.

Wat is Dogecoin?

Dogecoin is een meme coin die initieel is begonnen als grap. In 2013 richtte Billy Markus en Jackson Palmer de token op om de crypto sector belachelijk te maken. Ze kopieerden de code van Bitcoin met een paar kleine aanpassingen om te laten zien dat iedereen een soortgelijke token kan aanmaken. De grap zou uiteindelijk uitgroeien tot een coin met een miljardenwaarde en als een van ’s wereld grootste cryptomunten.

Momenteel staat Dogecoin op de tiende plek van de Coinmarketcap top 100 cryptomunten op basis van marktkapitalisatie. De token heeft een huidige marktkapitalisatie van ruim $12,6 miljard en er bestaan 42,228,596,384 DOGE tokens. Het totale aantal DOGE staat echter niet vast in tegenstelling andere top 10 altcoins, want er kunnen namelijk nieuwe DOGE tokens worden gecreëerd.

De Dogecoin koers startte op $0,0002993 en het ATH bedraagt op dit moment iets meer dan $0,73. Op de lange termijn wil Dogecoin een stabiele munt worden en fungeren als wereldwijd betaalmiddel. De voornaamste geruchten focussen zich momenteel op de integratie op het X platform van Musk, maar Dogecoin heeft nog meer ambities.

Waar wordt Dogecoin voor gebruikt?

Als meme coin kon Dogecoin in beginsel nergens voor gebruikt worden en diende de token eigenlijk geen specifiek doel. De functie als betaalmiddel kreeg al meer vorm toen Musk meermaals zijn steun uitriep over de tokens. Toen waren er namelijk meerdere bedrijven die Dogecoin aannamen als betaalmiddel. Toch wordt DOGE nog steeds voornamelijk door traders gebruikt om mee te speculeren.

Wat beïnvloedt de Dogecoin koers?

De Dogecoin koers kan op verschillende manieren worden beïnvloed. We zullen een aantal belangrijke factoren bespreken waar je rekening mee kunt houden voordat je investeert in DOGE. 

CEX en DEX Listings

Het aantal listings aan centralized (CEX) en decentralized exchanges (DEX) is een belangrijk onderdeel voor de waarde van de Dogecoin koers. De belangrijkste functie van DOGE is namelijk nog steeds trading en speculatie. Daarom is het een groot voordeel als Dogecoin op zoveel mogelijk crypto exchanges te koop is.

Tokenomics

De tokenomics werken niet heel erg mee voor een stijgende Dogecoin koers. Er is namelijk geen maximum aantal DOGE tokens vastgesteld. Dit betekent dat er dus nieuwe DOGE tokens bijkomen in de toekomst en daardoor zal de koers enigszins gedrukt worden.

Social media en hype

Dogecoin blijft nog steeds een meme coin en zodoende rendeert de Dogecoin koers heel goed op online hype op social media. Dus hoe meer er wordt gepraat over DOGE op social media, des te positiever de koers zich zal ontwikkelen.

Invloed van Elon Musk

Het is meermaals in dit artikel gezegd dat we de rol van Elon Musk niet mogen onderschatten. Zijn invloed over de toekomstige utility van DOGE tokens is van vitaal belang voor het succes op de lange termijn. Daarnaast zorgen zijn tweets over Dogecoin voor hype op social media en een stijgende Dogecoin koers. Voor iedere Dogecoin verwachting is Elon Musk dus zeer belangrijk.

Is het slim om te investeren in Dogecoin?

Dogecoin biedt zeer veel mogelijkheden op zowel de lange als de korte termijn. In de Dogecoin verwachting 2030 hebben we bijvoorbeeld aangegeven dat de Dogecoin koers ver boven zijn ATH kan uitstijgen. De token blijft namelijk onverminderd populair en heeft de steun van Musk. Als Dogecoin zijn roadmap goed weet op te volgen en DOGE daadwerkelijk tot online betaalmiddel kan ontwikkelen, dan kunnen er zeker mooie dingen gebeuren op de lange termijn.

Op de korte termijn liggen er ook kansen voor Dogecoin. Tijdens de volgende crypto bull run, die wordt verwacht in 2024, kan het meme karakter van DOGE zorgen voor een explosieve koers. Toch kan deze volatiliteit ook in het nadeel werken, want door op het verkeerde moment in te stappen kun je tegen veel verliezen aanlopen. Bij een hoge volatiliteit hoort namelijk ook een groter risico. Dit is zeker een punt dat je in je achterhoofd moet houden als je wilt investeren in Dogecoin.

Stappenplan – Investeer zelf in de koers van Dogecoin

Mocht je Dogecoin willen kopen, dan heb je een geschikte broker nodig. Er bestaan inmiddels zeer veel brokers op het internet en we begrijpen dat het lastig is om de juiste te kiezen. Wij hebben al veel ervaring met verschillende brokers en adviseren altijd eToro. We zullen hieronder kort uitleggen waarom wij dat vinden en hoe je zelf kunt beginnen.

eToro is een wereldwijd populaire broker met miljoenen gebruikers. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk en bovenal zeer veilig. Op het platform kun je naast Dogecoin, investeren in veel andere bekende crypto, aandelen, grondstoffen, forex en ETF’s. De kosten die eToro hiervoor rekent zijn zeer laag. Daarbij is het platform ook mobiel goed bereikbaar via de crypto app.

Wil je nog meer weten over deze broker, dan raden we je aan om onze eToro review door te nemen! Wil je direct beginnen? Volg dan het onderstaande stappenplan om Dogecoin in een paar minuten te kopen via eToro:

 • Stap 1 – Maak een account aan: In de eerste plaats dien je een account aan te maken bij eToro. Geef de gevraagde info op en je account is aangemaakt.
 • Stap 2 – Verifieer je account: Na het aanmaken van je account heb je direct toegang tot het platform, maar je kunt nog geen assets kopen. Hiervoor dien je eerst nog je identiteit te verifiëren door een identiteitsbewijs te uploaden bij eToro en een korte vragenlijst in te vullen.
 • Stap 3 – Stort tegoeden: Je hebt natuurlijk tegoeden nodig om Dogecoin te kopen. Dit kun je heel gemakkelijk doen bij eToro. Klik op ‘Storten’ en kies je favoriete betaalmethode.
 • Stap 4 – Dogecoin kopen: Het tegoed staat vrijwel direct op je account en dit kun je nu besteden aan Dogecoin. Maak gebruik van de zoekfunctie en zoek naar Dogecoin of DOGE. Vervolgens klik je op ‘Handelen’ en geef je aan hoeveel Dogecoins je wil kopen. Bevestig de trade en je tokens zullen automatisch verstuurd worden naar de geïntegreerde wallet van je eToro account.
Aantal cryptomunten65
Kosten€0,- + spread
Kosten voor Bitcoin kopenspread
Minimale storting€50,-

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Conclusie

In deze Dogecoin koers verwachting hebben we het korte en langetermijn perspectief van DOGE geanalyseerd. We zijn tot de conclusie gekomen dat Dogecoin veel kansen biedt voor investeerders. De token begon als meme coin, maar is nog steeds een top 10 crypto wereldwijd.

Daarbij heeft Dogecoin veel plannen voor de toekomst. Zo willen ze een belangrijk betaalmiddel worden op bijvoorbeeld social media platforms. De lage transactiekosten op de Dogecoin blockchain werken hierbij in het voordeel. Daarnaast heeft de token de steun van Elon Musk en dit kan voor een stijgende Dogecoin koers in de toekomst zorgen.

Wil jij ook profiteren van Dogecoin? Dan kun je Dogecoin tegen lage kosten kopen via de online broker eToro. Daar kun je in een paar stappen eigenaar worden van deze token, je tokens veilig bewaren en profiteren van nog veel meer voordelen.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Referenties

Veelgestelde vragen

Kan Dogecoin veel waard worden?

Hoeveel gaat Dogecoin stijgen?

De live koers van Dogecoin bedraag $0,987. De afgelopen periode schommelt de Dogecoin koers tussen $0,08 en $0,10, maar er is wel een licht stijgende trend op te merken.

Kan de Dogecoin koers 1 dollar worden?

Kan de Dogecoin koers 100 dollar worden?

Wat is de koers verwachting van Dogecoin?


The post Dogecoin koers verwachting 2024, 2025, 2030 | Wat gaat DOGE doen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.