Dogecoin, de grootste memecoin van de markt, is naar zijn hoogste koers in zeven dagen geschoten dankzij Elon Musk en zijn Twitter (nu X). Op Twitter werd namelijk het @Xpayments account gelanceerd, waardoor betalingen op het platform van Elon Musk een kwestie van tijd lijken.

Gezien zijn voorliefde voor Dogecoin interpreteren mensen dat als de entree van Dogecoin als betaalmiddel op het platform van de rijkste man op aarde.

De integratie van Dogecoin op Twitter?

Twitter-gebruikers hopen al veel langer dat Elon Musk iets met Dogecoin van plan is op het platform.

Tot op heden kwam daar echter weinig tot helemaal niets uit. Nu is er plotseling weer hoop over de integratie van Dogecoin op Twitter. Dat Elon Musk fan is van de hondenmunt blijkt wel uit zijn Twitter-profiel, waar hij het logo van Dogecoin ook al op verstopte.

Verder maakte Musk het mogelijk om met Dogecoin te betalen in de webwinkel van Tesla. Niet om voertuigen te kopen, maar voor merchandise van het populaire bedrijf van de miljardair. Kort daarna schoot de Dogecoin koers van 22 procent omhoog.

In december 2023 vertelde Musk dat hij ergens in het midden van 2024 verwacht betalingen te lanceren voor Twitter. Dat zou dan nog een paar maanden wachten zijn en dan weten we eindelijk hoe groot de liefde van Elon Musk echt is voor Dogecoin.

Kleine kans voor Dogecoin op Twitter

De kans dat Dogecoin vanaf het begin een plekje krijgt als betaalmiddel op Twitter lijkt niet heel groot. Waarom? Omdat Elon Musk recent bekende dat hij momenteel niet veel nadenkt over cryptocurrency’s en gezien zijn irritatie in de onderstaande Twitter Spaces lijkt hij zelfs een beetje klaar te zijn met Bitcoin.

Dat geeft natuurlijk geen garanties op een teleurstellende afloop, maar de kansen lijken op dit moment niet heel groot voor Dogecoin.

Elon Musk wil natuurlijk ook dat mensen zijn platform serieus nemen. De kans daarop is iets kleiner als hij Dogecoin naar de voorgrond schuift. Wat dat betreft lijkt de kans ook klein dat de munt vanaf het begin al onderdeel wordt van betalingen op Twitter.

The post Dogecoin koers schiet omhoog dankzij Twitter-betalingen appeared first on BLOX | Nieuws.