De Dogecoin koers kan binnenkort weleens een optater van jewelste krijgen, omdat één whale besloot om 59,9 miljoen DOGE richting Coinbase te sturen. Tegen de huidige koersen gaat het daarmee om een bedrag van 5 miljoen dollar aan Dogecoin, die vanuit een onbekende wallet naar het beursplatform verstuurd zijn.

Whales verkopen Dogecoin

Deze transactie is onderdeel van een patroon binnen het ecosysteem van Dogecoin, waarin we recent heel veel grote transacties zien plaatsvinden.

Op 29 december was het bijvoorbeeld ook raak, maar gingen de munten de andere kant op. Destijds werden er 65,1 miljoen Dogecoin tokens (ter waarde van ongeveer 5,89 miljoen dollar) van Coinbase naar een onbekende wallet gestuurd.

Een andere meer dan significante transactie was er eentje van 230 miljoen DOGE die naar het handelsplatform Robinhood werden verstuurd. Die munten zijn grofweg 21,61 miljoen dollar waard.

Nog spannender was een transactie van bijna 1 miljard DOGE van Binance naar een onbekende wallet. In dollars ging dit om een transactie van 91,2 miljoen dollar. Dit soort transacties zorgen voor een hoop speculatie over de toekomstige koers van de memecoin.

Weinig volatiliteit

Ondanks deze gigantische Dogecoin-transacties blijft de koers redelijk stabiel. Wat dat betreft lijkt het erop dat de markt mogelijk hogere koersen verwacht en dat mensen ondanks deze gigantische Dogecoin-bewegingen niet willen verkopen.

Op het moment van schrijven klokt de favoriete munt van Elon Musk binnen op een koers van 0,08969 dollar en daarmee beschikt het over een market cap van 12,768 miljard dollar.

Het nieuwe jaar is voor de memecoin niet zo heel sterk begonnen. Over de afgelopen 24 uur staat er namelijk een daling van 0,87 procent op de borden.

Voor het echte spektakel in de markt moeten we waarschijnlijk wachten op de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De verwachting is dat die goedkeuring ergens de komende dagen komt.

The post Dogecoin in de problemen na miljoenentransactie naar Coinbase? appeared first on BLOX | Nieuws.