Het jaar 2023 is er voor het Dogecoin van Elon Musk nog eentje voor in de geschiedenisboeken. Vanaf de start van het jaar daalde de Dogecoin koers met 14,82 procent en ook de activiteit op de blockchain van de memecoin is dalende. Het dagelijkse aantal transacties ligt momenteel op 37.300 stuks, wat een gigantische daling markeert vanaf de 2,1 miljoen stuks van juni 2023.

Dogecoin in de problemen

Als we naar de absolute getallen kijken ziet het er niet goed uit voor Dogecoin, maar kijken we naar de percentages dan wordt het beeld nog minder fraai. Vanaf juni 2023, slechts een paar maanden geleden, is het aantal transacties op de blockchain van de memecoin met 98,22 procent gedaald en vanaf juli gemeten met 93,95 procent.

Na een kleine opleving in augustus is Dogecoin er niet in geslaagd om het herstel door te zetten. Wat dat betreft heeft het project echt weer een nieuwe impuls van Elon Musk nodig, die in het verleden weleens gekscherend tot de “CEO van Dogecoin” werd gebombardeerd.

Die rol heeft hij natuurlijk nooit serieus opgepakt, maar dat neemt niet weg dat de CEO van Tesla en SpaceX veel betekent heeft voor Dogecoin. Al geeft Musk zelf vaak ook aan dat hij het project vooral als een leuke grap ziet.

Een grap die enorm uit de hand is gelopen, want Dogecoin kent op dit moment een market cap van enkele miljarden dollars; wat natuurlijk best veel is voor een grap.

Standbeeld voor Dogecoin

Ondanks de dalende activiteit op de blockchain en het verminderde enthousiasme op de markt voor de memecoin, blijft het nieuws rondom Dogecoin zich opstapelen. Binnenkort zou er in Sakura in Japan een standbeeld worden onthuld van Kabosu, die Japanse Shiba Inu hond die symbool staat voor Dogecoin.

Dat standbeeld moet op 2 november klaar zijn en onthuld worden in Sakura. Het is echter de vraag of zoiets voldoende is om het enthousiasme weer terug te brengen voor Dogecoin. De kans op een nieuwe opleving van de memecoin lijkt op dit moment klein.

Niet voor niets neemt de dominantie van Bitcoin in de markt weer gestaag toe. De aandacht van de markt ligt steeds meer bij de grootste munt van de markt, die volgend jaar een nieuwe halving en mogelijk ook zijn eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF krijgt.

The post Dogecoin in de problemen? Activiteit zakt naar dieptepunt appeared first on BLOX | Nieuws.