In de koude, kille cryptowereld, waar de enige kleur groen of rood zijn, is er ook een warm hoekje te vinden. In dat hoekje vind je investeerders die schattige hondjes een warm hart toedragen. Laat BLOX nou net twee van de drie populairste hondencrypto’s aanbieden.

Op een rijtje

In de tabel hieronder de drie populairste hondenmuntjes. Dogecoin staat ruim bovenaan en Shiba Inu bezet de plek. Daartussen zie je Bonk, de enige die niet wordt aangeboden in BLOX.

Bron: coinmarketcap

Het scheelt overigens nog geen 200 dollar tussen Bonk en Shiba Inu. Dus voordat je schoenen hebt aangetrokken om de hond uit te laten, kan de ranglijst er anders uitzien.

Waarom zijn honden crypto’s zo populair?

Honden crypto’s kan je zien als een ras binnen de memecrypto’s. Snap je. Zowel Dogecoin, Shiba Inu en Bonk zijn crypto’s gebaseerd op meme’s. Maar ze hebben nog een aantal populaire gelijkenissen:

  • Toegankelijk en betaalbaar: lagere prijs maken ze toegankelijk voor nieuwe cryptoliefhebbers.
  • Gemeenschap en hype: Levendige online gemeenschappen voeden snelle prijsbewegingen door gedeelde opwinding.
  • Plezier en humor: speelse mascottes en luchtige aard spreken een breder publiek aan.
  • Nut en innovatie: Sommige projecten verkennen nieuwe en fantasierijke functies, dagen de norm uit en voegen hun eigen draai aan blockchain toe.

Ook al delen ze een aantal eigenschappen, het zijn wel echt andere coins.

Bonk valt op door zijn op Solana gebaseerde snelheid en gemeenschapszin, terwijl Shiba Inu kan bogen op een bloeiend ecosysteem. Dogecoin, het oudste meme-token, blijft een favoriet van de gemeenschap met zijn speelse mascotte en grote schare fans (waaronder Elon Musk).

Doom op Dogecoin

We hebben nog tof nieuwtje over Dogecoin. Doom, het iconische first-person shooter-spel uit 1993, heeft een nieuw thuis gevonden op de Dogecoin-blockchain. Door data op de blockchain te schrijven, veranderde een ontwikkelaar Dogecoin effectief in een gamingplatform.

Dit proces, ook wel een ‘inscriptie’ genoemd, omvat het inbedden van gegevens in een blockchain-transactie. In dit geval zijn de gegevens het spel Doom.

The post Dogecoin en Shiba Inu vechten met Bonk in top drie appeared first on BLOX | Nieuws.