De hele markt kleurt rood. Niet alleen bitcoin levert 10 procent ook, veel altcoins dalen zelfs nog harder. XRP levert 32 procent in, Dogecoin zelfs 25 procent en Cardano 15 procent. Tijd om naar de koersen te kijken.

Totale waarde cryptomarkt zakt in elkaar

De totale marketcap van alle cryptocurrency bij elkaar was 1,7 triljoen euro om 20:00 gisteravond. Dat is gedaald naar 1,46 triljoen euro. Dat betekent dat alle crypto’s bij elkaar 15% minder waard zijn geworden in een halve dag.

Bron: Coinmarketcap

XRP levert 32% in

De koers van XRP leek juist de weg naar boven gevonden te hebben. Waar bitcoin al sinds maart stagneert, was de munt van Ripple bezig met een mooie opmars. Maar ook XRP kan zich niet aan de malaise onttrekken. Zoals je hieronder kunt zien was de hoogste waarde 1,17 euro en de laagste waarde van 0,80 werd behaald om 04:30 uur, dat is een verschil van 31,6%

Bron: BTC Direct

Dogecoin hype voorbij?

Alle hype en memes ten spijt, als Bitcoin bijt, dan komt er nog maar een laf blafje uit Dogecoin. Doge heeft de laatste maanden natuurlijk een extreem goede stijging meegemaakt. Dit kenmerkt zich niet door gestage groei, maar juist door harde pieken, en scherpe dalingen. Zoals je op de Dogecoin koers kunt zien was de hoogste waarde 0,249 euro en de laagste waarde van 0,163 euro werd behaald om 07:24 uur, dat is een verschil van 35%

Cardano onder 0,85 euro

Op 14 april behaalde de Cardano koers zijn hoogste punt ooit met 1,14 euro. Deze was al gedaald naar 1,05 euro en zakte vanochtend zelfs even naar 0,81 euro. Inmiddels is de koers weer iets gestegen, maar het verschil tussen het hoogste en laagste punt vandaag is 22%.

Bron: BTC Direct

Bitcoin dominantie

Gisteren schreven we dat altcoins drukten op de dominantie van bitcoin op de cryptomarkt. Maar vandaag lijken het juist altcoins te zijn die het hardste dalen.

In de grafiek hieronder wordt de dominantie uitgedrukt in procenten. Sinds halverwege maart daalt die van bitcoin (of stijgen alts, kies maar). Nu lijkt bitcoin uit dit kanaal te ontsnappen.

Bron: Tradingview

The post Dogecoin, Cardano en XRP dalen tientallen procenten appeared first on BTC Direct | Nieuws.