Dogecoin (DOGE) schoot gisteren met meer dan +4% omhoog nadat Elon Musk een nieuwe meme deelde op X (Twitter). De bekende meme crypto kreeg een behoorlijke boost van de tweet van Musk en presteerde op maandag beter dan Bitcoin (BTC).

Hoewel Bitcoin hard is gestegen in de afgelopen maanden, neemt de Bitcoin dominantie af, waardoor altcoins en meme coins zoals DOGE veel zouden kunnen stijgen na de Bitcoin halving, die later deze week wordt verwacht.

Hoeveel kan Dogecoin waard worden na Elon Musk crypto tweet?

De Dogecoin koers is op dinsdagochtend met -5,8% gedaald naar $ 0,156 als gevolg van een bearish trend in de crypto markt, wat leidde tot een daling van een -4,6% daling van de marktkapitalisatie.

DOGE is sinds het einde van vorige week onder zijn 30-daagse gemiddelde (geel) gedaald en ligt nu onder een sterke weerstand, die stijgingen rond dit niveau kan afremmen. Los van de Elon Musk’s crypto tweets, reist Dogecoin vooral mee met de Bitcoin koers, die in de afgelopen week met zo’n -10% is gedaald.

Dogecoin koers grafiek – TradingView

De Dogecoin koers schoot gisteren met ruim +4% omhoog naar $ 0,17 nadat Elon Musk een meme deelde met een referentie naar Dogecoin. Elon Musk is niet alleen de eigenaar van Twitter, maar ook een grote fan van Dogecoin en wordt door de DOGE-community ook wel gezien als de “Dogefather”.

Tweets en andere uitspraken van Musk die verwijzen naar Dogecoin, zorgen typisch voor een korte pump in de Dogecoin koers, maar er is ook goed nieuws voor DOGE op langere termijn.

Elon Musk heeft gezegd dat nieuwe gebruikers op het platform een klein tarief dienen te betalen om tweets te plaatsen, te liken, delen en opslaan. Dit is volgens Musk een praktische oplossing tegen de oneindige aanvoer van bots op het platform.

Sommige gebruikers denken dat dit tarief ook in Dogecoin betaald zou kunnen worden. In dat geval zou Dogecoin een nieuwe use case krijgen en kan de DOGE koers stijgen als gevolg.

De Bitcoin halving die later deze week wordt verwacht kan ook een grote positieve invloed hebben op Dogecoin. De halving heeft historisch gezien voor nieuwe crypto bull runs gezorgd, wat dit keer ook het geval kan zijn.

Als de halving een boost geeft aan de crypto markt, kan Dogecoin hier sterk van profiteren, waardoor DOGE mogelijk de komende weken weer de $ 0,20 kan veroveren en later dit jaar zelfs een nieuwe All-Time High boven $ 0,74 kan bereiken.

Alternatieve meme coins met meer potentie

Dogecoin is de afgelopen week met -20% gedaald, maar heeft zelfs nu nog een gigantische market cap van $ 22,4 miljard. Dit betekent dat er behoorlijk veel volume nodig is om Dogecoin vanuit dit punt x2 te laten gaan, iets wat voor kleinere crypto memes geen probleem is en soms binnen enkele minuten kan gebeuren.

Meme coins zijn vooral populair vanwege hun volatiliteit en hun potentie om in een korte tijd hard te stijgen, maar nu Dogecoin zo groot is, is het minder volatiel dan nieuwe crypto memes op de markt. In dit artikel kijken we naar 2 alternatieven voor Dogecoin met potentie om voor veel winst te zorgen.

Dogeverse (DOGEVERSE)

Voorheen was Ethereum de beste blockchain om meme coins op te verhandelen, maar dat is in het afgelopen jaar erg veranderd. Omdat meme coins voor veel volume en liquiditeit zorgen, kun je ze op alle grote blockchains vinden. De nieuwe Dogeverse (DOGEVERSE) zorgt dat je niet hoeft te kiezen uit deze blockchains, omdat de meme coin op meerdere blockchains werkt.

Dogeverse is de eerste chain-reizende dog crypto die verhandeld en gewisseld kan worden op Ethereum, de Binance Smart Chain, Polygon, Avalanche, Solana en Base. Dit geeft de nieuwe meme crypto veel potentie om te exploderen in waarde, terwijl deze nu nog voor een lage prijs te koop is in de presale en al meer dan $ 5,3 miljoen heeft opgehaald in een week tijd.

Je kunt DOGEVERSE kopen voor $ 0,000296 per stuk, een prijs die binnenkort zal stijgen en tijdens de lancering nog hoger zal zijn. Je kunt de meme coin tijdens de presale staken om met een APY van 192% extra tokens te verdienen.

 

Slothana (SLOTH)

Slothana (SLOTH), de luiaard van Solana, is tot zover een groot succes, zo heeft de nieuwe meme coin in enkele weken tijd meer dan $ 10 miljoen opgehaald in zijn presale. Dit terwijl Solana moeite had met drukte op het netwerk, wat een teken is dat SLOTH erg populair is op dit moment.

Waarom moeite doen voor je geld als je ook ondersteboven kunt hangen en toe kunt kijken hoe je crypto investering een market cap van $ 420 miljoen bereikt? Dit is het doel van Slothana, waarmee vroege investeerders mogelijk veel winst kunnen maken.

Je kunt SLOTH in de presale kopen voor 1 SOL per 10.000 tokens en zult deze tokens na de presale als airdrop ontvangen in je wallet. Na de crypto airdrop zal SLOTH gelanceerd worden op exchanges en kunnen vroege investeerders direct handelen in de meme coin.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post DOGE koers overtreft BTC na Elon Musk’s crypto tweet – nu investeren in dog meme crypto? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.