Het eerste kwartaal van 2024 heeft een indrukwekkende groei laten zien in de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency’s. Na een krachtig vierde kwartaal in 2023, steeg de totale marktkapitalisatie in het eerste kwartaal van 2024 met maar liefst +64.5%, met een hoogtepunt van $2.9 biljoen op 13 maart.

Belangrijke hoogtepunten

Het recente rapport van CoinGecko voor het eerste kwartaal van 2024 belicht enkele belangrijke trends en ontwikkelingen in de crypto-industrie. Hier zijn de zeven meest opvallende hoogtepunten uit het rapport:

Bron: https://www.coingecko.com/research/publications/2024-q1-crypto-report

1. Bitcoin blijft stijgen

Bitcoin (BTC) liet een indrukwekkende groei zien van +68.8% in het eerste kwartaal van 2024, met een nieuwe recordhoogte van $73,098. De goedkeuring van de US Spot Bitcoin ETFs begin januari speelde hierbij een grote rol.

2. Toename van Bitcoin ETF’s

US Spot Bitcoin ETFs hadden tegen begin april 2024 meer dan $55.1 miljard aan beheerd vermogen. Dit markeert een significante mijlpaal na de goedkeuring van de handel in Spot BTC ETFs door de US Securities and Exchange Commission (SEC).

3. Groei van Ethereum restaking

Het aantal Ethereum (ETH) dat op het EigenLayer-platform wordt gerestaked, groeide met maar liefst +36% naar 4.3 miljoen ETH in het eerste kwartaal van 2024.

4. Explosieve groei van Solana memecoins

Solana (SOL) memecoins kenden een explosieve groei in het eerste kwartaal van 2024, met de top 10 munten die met +801.5% groeiden tot een totale marktkapitalisatie van $9.36 miljard.

5. NFT handelsvolume stijgt

Het handelsvolume van non-fungible tokens (NFT’s) op de top 10 marktplaatsen bedroeg $4.7 miljard in het eerste kwartaal van 2024. Magic Eden won aan marktaandeel en overtrof zelfs de leidende marktplaats Blur in maart.

6. Recordhoogte van spot handelsvolume op centrale exchanges

Het totale spot handelsvolume op de top 10 centrale exchanges bereikte $4.29 biljoen in het eerste kwartaal van 2024, het hoogste sinds december 2021.

7. Ethereum’s aandeel in DEX handelsvolume daalt

Het aandeel van Ethereum in het handelsvolume van decentrale exchanges (DEX) daalde tot onder de 40% in het eerste kwartaal van 2024, terwijl andere blockchains meer aandacht kregen.

Conclusie

Het eerste kwartaal van 2024 was een periode van sterke groei en innovatie in de crypto industrie, met Bitcoin ETF’s, NFT’s, en Solana memecoins die bijzonder opvallend waren. Nu is het natuurlijk afwachten hoe het tweede kwartaal er uit gaat zien met de aanstaande Bitcoin halving, welke op vrijdag of zaterdag zal plaatsvinden.

The post Dit zijn de zeven belangrijkste punten uit het Q1 crypto rapport  appeared first on BLOX | Nieuws.