Ben je op zoek naar investeringen op de cryptomarkt waar je snel in en uit kan stappen? We duiken in de top 3 hypes voor 2024. De bitcoin halving komt er aan, maar we doen net alsof die niet bestaat. We gaan het hebben over altcoins: hoge bloeddruk, snelle winsten (of verliezen), slapeloze nachten en een divers portfolio.

Alle coins in dit artikel zijn te krijgen in BLOX.

Real World Assets: hype of toekomst?

Real World Assets (RWA’s) zijn digitale tokens gekoppeld aan tastbare assets zoals onroerend goed, kunst of goud. Ze maken traditionele beleggingen toegankelijker en handelbaarder op de blockchain.

De markt voor RWA’s is niet groot, (52 miljard dollar), maar groeit snel. Investeerders zijn bullish door de voordelen van RWA’s:

  • Toegankelijkheid: Iedereen kan beleggen, vanaf kleine bedragen.
  • Efficiëntie: Transacties zijn transparanter en goedkoper op de blockchain.
  • Nieuwe mogelijkheden: Fractioneel eigenaarschap (gezamenlijk bezit) van assets.

Voorbeelden van RWA-crypto’s zijn XDC Network, VeChain, Synthetix en Chainlink.

Memecoins: voor de grap rijk worden

Memecoins zijn cryptomunten gebaseerd op internetgrapjes. Ondanks hun ludieke aard, zijn ze populair bij investeerders. Een sterke community, zoals die achter Dogecoin en Shiba Inu, kan voor waanzinnige koersstijgingen zorgen.

Dit jaar hebben investeerders al veel geld verdiend met Floki en Pepe. De totale waarde van alle memecoins is al boven de 59 miljard dollar gestegen! Als deze trend zich voortzet kan de markt zelfs 100 miljard USD waard worden voor het einde van de bull market.

AI Coins: geen kunstmatige stijging

De hype rondom kunstmatige intelligentie (AI) zorgt ervoor dat AI-tokens al sinds 2023 waanzinnig presteren. En het einde lijkt nog niet in zicht.

Sterker nog, SingularityNET (AGIX), Fetch.ai (FET) en Ocean Protocol (OCEAN) overwegen zelfs te fuseren. Als dat doorgaat, kan de koers van AI-tokens in potentie opnieuw exploderen.

Ook de vele AI-conferenties later dit jaar kunnen de prijzen opstuwen. Op dit moment is de totale waarde van AI-tokens zo’n 38,38 miljard dollar. Die waarde kan nog flink stijgen, zeker na de recente prijscorrectie.

The post Dit zijn de top 3 altcoin hypes van 2024 appeared first on BLOX | Nieuws.