Altcoins kleuren massaal groen! De een stijgt nog harder dan de andere. Bevindt de markt zich in een mini-altseason? Tijd om de heetste altcoins op een rijtje te zetten.

Alle coins in dit artikel zijn te verhandelen in BLOX.

Is het altseason voor altcoins?

Altseason is een woord verzonnen door iemand uit de crypto-gemeenschap. Het geeft de periode aan vlak nadat Bitcoin uitgeraasd is, en de altcoins aan de beurt zijn. Dat is een terugkerende trend. Eerst stijgt Bitcoin hard, en dan zijn de altcoins aan de beurt. Eerst de grote altcoins, en dan de kleinere.

Bitcoin was afgelopen week aan de beurt, en lijkt zo rond 28.000 euro een mooie, tijdelijke basis te hebben gevonden. En nu zien we vooral altcoins vlammen.

Compound stijgt 31%

De eerste altcoin die we in de spotlight plaatsen, is Compound. De waarde is vandaag met 31% toegenomen.

De koers van Compound (COMP) is vandaag 37,64 euro met een handelsvolume van 102 miljoen euro in de afgelopen 24 uur. Dit vertegenwoordigt een prijsstijging van 31,28% in de laatste 24 uur en een prijsstijging van 42,68% in de afgelopen 7 dagen.

Er zijn 6,9 miljoen COMP in voorraad, waardoor Compound een marktkapitalisatie heeft van 256 miljoen euro. Voor de cryptomarkt is dit relatief weinig. De munt zit niet in de top 100 qua marketcap (plek 124).

Aave groeit 23%

De volgende op de lijst is Aave. De koers is met 23% toegenomen de afgelopen 24 uur. Dat zie je ook terug in de grafiek hieronder.

Aave is een cryptocurrency en gedecentraliseerd financieringsprotocol (DeFi) dat gebruikers in staat stelt om digitale activa te lenen, uit te lenen en rente te verdienen via smart contracts op de Ethereum-blockchain.

Het stelt gebruikers in staat om hun crypto-activa als onderpand te gebruiken om leningen te verkrijgen of deze uit te lenen aan anderen, waarbij de rentetarieven worden bepaald door vraag en aanbod. Aave biedt ook unieke functies, zoals de mogelijkheid om rente direct te betalen en flexibele leningvoorwaarden.

Synthetix Network (SNX) pakt 19% winst

De laatste van vandaag is SNX. Lange tijd gebeurde er vrij weinig met de koers van deze coin, maar daar is vandaag verandering in gekomen. SNX wordt momenteel verhandeld voor 2,12 euro en heeft een mooie stijging van 19% te pakken.

Synthetix is een coin bedoeld voor Decentrale Financiën (DeFi). Het project maakt gebruik van de blockchain van Ethereum. Via Synthetix kan je profiteren van de koers van andere coins, zonder deze echt te bezitten. Je koopt dan ‘synthetische coins’. Daar komt de naam dus vandaan!

The post Dit zijn de heetste altcoins van het moment appeared first on BLOX | Nieuws.