Het is makkelijk om een willekeurige koersvoorspelling te maken, het is moeilijker om dit ook te kunnen onderbouwen. Tom Lee, hoofdonderzoeker van Fundstrat, voorspelt een Bitcoin koers van 150.000 dollar in 2024. En hij heeft hier drie redenen voor.

Bitcoin op nationale financiële nieuwszender

Voor we de drie redenen opsommen, eerst even wat context. Tom Lee mocht spreken over Bitcoin op de Amerikaanse televisiezender CNBC. Deze zender houdt zich vooral bezig met actualiteiten en opinies rondom de financiële markten. Een van de programma’s is Squawk Box.

Tijdens de uitzending van Squawk Box gisteren, zei Lee dat hij denkt dat de Bitcoin koers dit jaar 150.000 dollar kan worden.

3 redenen voor stijging Bitcoin koers

Lee noemt drie redenen voor zijn gedurfde prijsvoorspelling, waarbij de koers 190% boven het huidige niveau zou stijgen.

  1. De vraag naar Bitcoin neemt toe door de nieuwe ETF’s.
  2. Het aanbod van Bitcoin krimpt door de halving (in april).
  3. Het monetaire beleid zal naar verwachting versoepeld worden. Dat is goed voor risicovolle beleggingen.

De afgelopen dagen heeft Bitcoin niet zo veel merkwaardigs gedaan. De koers is iets gedaald, maar dat is niet alarmerend.

Lee vindt de koers op korte termijn ook niet echt interessant en lijkt onaangedaan door de daling. Hij stelt dat Bitcoin stand heeft gehouden en hij voegt hier aan toe: ‘Ik denk niet dat er zo snel een terugval zal beginnen.’

Bitcoin is sound money

Toen hem werd gevraagd naar wat Bitcoin in de komende vijf jaar gaat doen, zei hij: ‘Het is gezond geld, en ik denk dat het nuttig blijkt te zijn.’ In het Engels klinkt dat iets beter, hij noemt Bitcoin sound money.

‘Het is een grote waardeopslag geweest, het is een goed risicomiddel geweest, en het is ook ongelooflijk veilig. Er is sinds de oprichting geen enkele frauduleuze vermelding op de blockchain geweest en ik denk niet dat een bank dit kan zeggen over hun boekhouding.’

The post Dit zijn de 3 belangrijkste redenen waarom Bitcoin 150.000 dollar kan worden in 2024 appeared first on BLOX | Nieuws.