Het is inmiddels al bekend dat de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) dé crypto hub van de wereld willen worden. In een nieuwe poging om daar dichterbij te komen, wordt één van zijn politiecorpsen de eerste vorm van handhaving die binnen de metaverse te werk gaat. Is dit een beetje vergelijkbaar met vijf-sterren politie in Grand Theft Auto?

Virtuele boeven vangen

De Verenigde Arabische Emiraten zijn al lange tijd bezig om een prominente plek te krijgen in de wereld van NFT’s, metaverses en crypto. Ze zijn op dit moment bezig met overheids- en commerciële ondernemingen binnen de metaverse, en daar hoort ook de uitvoerende macht bij: de politie. Dit blijkt uit een bericht dat op 16 oktober werd gepubliceerd in de Khaleej Times.

Het lijkt alsof er niet zo veel boeven te vangen zijn in deze Emiraten, maar vooral in Ajman; een Emiraat dat dicht bij Dubai ligt. De Ajman Police is de politie-eenheid die de veiligheid in de metaverse moet waarborgen. Hiermee wordt het de eerste wetshandhavingsinstantie ter wereld die haar diensten binnen de metaverse aanbiedt.

Hoe ziet zoiets eruit?

Tijdens de Gitex Technology Week, die gehouden werd in Dubai, introduceerde de Ajman Police zijn nieuwe innovatieve veiligheidsdienst. Dit deden zij met een project genaamd “Request for Sponsorship”. Hiermee kan het publiek op afstand contact opnemen met de politie. Hoe dit er precies uit komt te zien is nog onduidelijk. Het wordt wel wat minder spannend dan een 5-sterren GTA-politie die je met tanks acherna komt.

Wel tweet de politie van Ajman over hoe dit er mogelijk uit komt te zien. “Ajman Police is het eerste politiebureau dat zijn diensten aan klanten levert via Metaverse-technologie”, zo luidde de tweet. In de foto van de tweet zie je de Ajman Police met een VR-bril op.

Daarnaast houdt de Ajman Police nog een lezing bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. De reden hiervoor is om het bewustzijn over cybercriminaliteit te vergroten. En ja, wie kan er nou meer geschikt zijn voor deze taak dan een politiecorps dat zich zal begeven in de metaverse?

The post Dit wordt het politiecorps van de metaverse appeared first on BLOX | Nieuws.