Een onthulling uit de begindagen van Bitcoin werpt nieuw licht op de bewondering van Bitcoin oprichter Satoshi Nakamoto voor Ripple. Uit een reeks e-mails uit 2009 tussen Nakamoto en Martti ‘Sirius’ Malmi, destijds een belangrijke Bitcoin-developer, blijkt dat Nakamoto het project Ripple als ‘interessant’ beschouwde. Deze openbaring komt naar voren te midden van een juridische strijd in het Verenigd Koninkrijk waarbij Craig Wright claimt de ware identiteit achter het pseudoniem Satoshi Namakoto te zijn.

Nakamoto’s erkenning van Ripple’s unieke aanpak

De uitwisseling tussen Nakamoto en Malmi bestreek verschillende Bitcoin-gerelateerde onderwerpen, zoals de planning voor de omloopsnelheid, het totale aanbod van munten, denominaties en het concept van fractionele bitcoins. Naast het bespreken van Bitcoin’s schaalbaarheid en vermogen om een groot aantal transacties te verwerken zonder onmiddellijke transactiekosten, werd ook Ripple ter sprake gebracht.

Malmi zag Ripple als een potentieel baanbrekend project vanwege zijn unieke benadering van het creëren van een gedecentraliseerd vertrouwenssysteem in digitale transacties, in tegenstelling tot traditionele digitale valuta’s die vertrouwen op een centrale autoriteit. Nakamoto reageerde met bewondering op Ripple’s innovatieve aanpak, waarbij hij opmerkte dat “Ripple uniek is in het verspreiden van vertrouwen in plaats van het te concentreren.”

Malmi’s belangrijke rol in Bitcoin’s beginjaren

Malmi, die rechtstreeks samenwerkte met Bitcoin’s uitvinder, speelde als de eerste programmeur een cruciale rol in de ontwikkeling van Bitcoin. Als een beginnende ontwikkelaar in 2009 werd Malmi al snel een sleutelfiguur in het Bitcoin-project. Zijn nauwe samenwerking met Satoshi leidde tot een sterke band tussen hen, die volgens onderzoekers bijna begon te lijken op een vriendschap.

Satoshi vertrouwde Malmi zelfs toe met een aantal administratieve privileges op de Bitcoin.org-website. Daarnaast waren Malmi’s bijdragen in de tweede versie van Bitcoin’s code ook van significante aard. Na een paar jaar besloot Malmi echter afstand te nemen van het project, geïnspireerd door Satoshi’s eigen vertrek, ervan overtuigd dat Bitcoin volwassen genoeg was geworden zonder zijn verdere betrokkenheid.

The post Dit was de mening van Satoshi Nakamoto over fintech bedrijf Ripple appeared first on BLOX | Nieuws.