De maker van dogecoin, Billy Markus, wordt vaak ‘salty’ genoemd online. Dat is niet voor niets, geeft hij toe. Hij ziet scammers miljoenen verdienen terwijl hij zelf maar een fractie verdiende aan dogecoin.

Dogecoin staat steevast in de top 20 van alle crypto valuta. De meme-coin is opgericht als een grap, maar kreeg populariteit door veel verschillende oorzaken. In de bullmarkt van 2021 steeg de coin van 0,01 naar 0,74 dollar, een stijging van ruim 7400%.

Marcus werd niet rijk

Met name Elon ‘dogefather’ Musk droeg bij aan deze stijgingen. Met tweets en geruchten zorgde hij ervoor dat vrijwel iedereen in aanmerking kwam met de munt. Bij dit soort acties zijn er altijd winners en verliezers. In deze periode zijn dus veel mensen rijk geworden van DOGE, maar mensen verloren ook geld. Billy Markus heeft zichzelf nooit echt rijk gemaakt met zijn creatie.

‘Natuurlijk ben ik salty!’

“Mensen zeggen altijd dat ik salty ben”, tweette Markus. “Natuurlijk ben ik salty! Ik heb 3000 dollar (2700 euro) verdiend met een crypto met een marktkapitalisatie van 80 miljard dollar. Kijkend naar oplichters die miljoenen verdienen en vreemden die me aanvallen de hele dag. Wie zou niet salty zijn?”

“Ik zeg niet dat ik het moeilijk heb, ik heb het altijd goed gehad, behalve toen ik mijn crypto verkocht in 2015 om de huur te betalen. Ik geef gewoon context aan waarom zo veel dingen zo extra vervelend zijn; waarom het vervelend is dat ‘rechthebbende klootzakken’ 8 jaar later zeggen dat ik ze rijker moet maken.”

‘Maak een dogecoin 2’

Marcus vindt het dus moeilijk dat mensen hem verantwoordelijk houden voor hun portfolio, terwijl hij zelf zijn crypto had verkocht in 2015. Een twitteraar schoot een idee in om ‘dogecoin 2’ te maken om miljoenen te verdienen, maar dat kan niet volgens Markus.

“Ten eerste: dat is niet hoe iets werkt, geld ontstaat niet uit magie. En ten tweede heeft de wereld geen tokens meer nodig. Dogecoin was speciaal; verlichting in een fles. Elke meme-coin daarna is een walgelijke ‘cash grab’”, aldus Markus.

The post Dit verdiende de maker van Dogecoin appeared first on BTC Direct | Nieuws.