Cardano (ADA) laat veelbelovende tekenen van groei zien, ondanks de volatiliteit in de cryptomarkt. Een recent rapport van Messari, getiteld “State of Cardano Q2 2023”, biedt een gedetailleerde kijk op de status van het Cardano-netwerk en ecosysteem aan het einde van het tweede kwartaal van 2023. Het rapport onthult verschillende positieve ontwikkelingen, waaronder toenemend netwerkgebruik, stijgende transacties, en interessante financiële inzichten. Hier is een overzicht van de belangrijkste bevindingen uit het rapport.

Netwerkoverzicht

Het rapport merkt op dat de gemiddelde transactiekosten op het Cardano-netwerk met 8,5% zijn gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal, maar nog steeds met 50,8% zijn gedaald op jaarbasis als gevolg van lagere ADA-prijzen. Interessant genoeg zijn de dagelijkse actieve adressen licht gedaald, maar is het gemiddelde aantal dagelijkse transacties met 1,9% gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal, wat erop wijst dat bestaande gebruikers actiever worden.

De belasting van Cardano’s blockchain is aanzienlijk toegenomen, met meer dan 50% in het tweede kwartaal. Dit is een positief teken, omdat het wijst op een groter netwerkgebruik. Het rapport vermeldt ook de lancering van een UTXO Selection Benchmarking-tool door dcSpark, die Cardano’s transacties per seconde (TPS) en bandbreedte kan vergroten.

Financieel overzicht

Ondanks een daling van 26,9% ten opzichte van het vorige kwartaal, is ADA’s prijs nog steeds met 12,0% gestegen dit jaar. Het rapport benadrukt de verschillende gebruiksmogelijkheden van ADA, zoals het betalen van netwerkvergoedingen, deelname aan het netwerkconsensus, en staking om het netwerk te beveiligen en tokenbeloningen te verdienen. Bovendien wordt ADA gebruikt om stemmers te belonen en projecten te financieren in Project Catalyst, Cardano’s gedecentraliseerde innovatiemotor.

Het rapport vermeldt ook de beschuldigingen van de SEC tegen ADA, wat leidde tot een aanzienlijke daling van de prijs. Echter, het wijst erop dat een recente gerechtelijke uitspraak in de zaak tegen XRP enige inzichten zou kunnen bieden in de juridische status van ADA.

Ecosysteemoverzicht

Het Cardano-ecosysteem heeft een aanzienlijke toename gezien in dagelijkse dapp-transacties, met een stijging van 49,0% in het tweede kwartaal. Een van de opvallende dapps is Minswap, een geautomatiseerde market maker (AMM), die in Q2 de meest populaire Cardano-dapp was op basis van transacties.

De totale waarde die vergrendeld is (TVL) in Cardano is ook met 9,7% gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal, tot $151,7 miljoen, ondanks de prijsdaling van ADA. Deze groei heeft de TVL-ranking van Cardano in alle netwerken doen stijgen van de 34e naar de 21e plaats in 2023.

Conclusie

Het Messari-rapport biedt een positief vooruitzicht voor Cardano (ADA), waarbij het groeipotentieel en de toenemende activiteit in het netwerk worden benadrukt. Ondanks de uitdagingen in de markt blijft ADA zich ontwikkelen en laat het veelbelovende signalen zien voor de toekomst.

The post Dit rapport toont sterke groeicijfers Cardano aan, nieuwe stijging op komst? appeared first on BLOX | Nieuws.