Andre Cronje, medeoprichter van de Fantom Foundation, heeft een plan voorgesteld om meme coins op het Fantom-netwerk uit te geven met als doel de risico’s te verminderen die gepaard gaan met het kopen van “niet-serieuze” crypto projecten. 

Risico’s van meme coins

Het uitgeven en verhandelen van meme coins is de afgelopen tijd populair geworden onder crypto beleggers. Dit brengt echter wel risico’s met zich mee. Denk hierbij aan het dumpen van tokens door teams, het verkopen van grote hoeveelheden door vroege investeerders, het verwijderen van liquiditeit en het wijzigen van de code door ontwikkelaars.

Het plan voor Fantom

Het plan omvat het uitgeven van tokens met de Fantom Foundation als een van de controleurs van de liquiditeitspools van de token. Tot 5% van de tokens zou worden gebruikt voor teamuitgaven, tot 85% zou worden vergrendeld in een liquiditeitspool, en tot 10% zou worden toegewezen aan marketinggerelateerde kosten.

Voordelen van het plan

Dit voorstel biedt verschillende voordelen voor investeerders. Allereerst vermindert het de kans op plotselinge verkoopdruk door teamleden en vroege investeerders, wat de stabiliteit van de tokenprijs ten goede kan komen. Daarbij biedt het mechanisme voor het toewijzen van kapitaal voor marketing en teamuitgaven meer transparantie en vertrouwen aan investeerders.

Nieuwe benadering van Cronje

Cronje’s voorstel laat een duidelijke verschuiving in de aanpak van blockchain-teams ten opzichte van meme coins, waarbij ze direct betrokken zijn bij het distributieproces. Dit staat in contrast met eerdere cycli waarin dergelijke tokens voornamelijk werden behandeld als verhandelbare activa.

De actuele waarde van Fantom vandaag is € 0,8990. De afgelopen 24 uur is de koers gestegen met € 0,0493, een procentuele stijging van ongeveer ▲ 5,48%. Over de afgelopen 30 dagen maakte de FTM koers een stijging door van 21,22%.

The post Dit plan van Fantom co-founder moet zorgen voor veiligheid bij meme coins appeared first on BLOX | Nieuws.