De Securities and Exchange Commission (SEC) onderzoekt al enige tijd Ethereum (ETH) om het mogelijk te classificeren als een security. Dit onderzoek richt zich vooral op Ethereum’s overstap naar proof-of-stake governance in september 2022. Recentelijk heeft een rapport van S&P Global gewezen op de risico’s die gepaard gaan met ETH-staking, vooral op platforms zoals Lido.

Groeiend optimisme bij JP Morgan

Ondanks deze uitdagingen is er nu sprake van toenemend optimisme, met JP Morgan die suggereert dat Ethereum wellicht de classificatie als security kan vermijden. Dit wordt ondersteund door het feit dat het aandeel van gestake Ether op het Lido-platform afneemt, aldus Nikolaos Panigirtzoglou, een uitvoerend directeur bij JP Morgan.

Belang van decentralisatie

Analisten benadrukken ook inzichten uit de Hinman-documenten, die in juni 2023 openbaar werden gemaakt. Deze documenten benadrukken het belang van decentralisatie van het netwerk bij de evaluatie van digitale tokens door de SEC. Als tokens op een netwerk voldoende decentralisatie vertonen, is de kans kleiner dat ze als securities worden geclassificeerd.

Een overwinning voor de cryptogemeenschap?

Als Ethereum erin slaagt om de classificatie als security te vermijden, zou dat een grote overwinning zijn voor de cryptocurrency gemeenschap. Deze uitkomst zou een patroon volgen dat eerder werd gezet door Ripple’s XRP, dat soortgelijke classificatie-uitdagingen heeft doorstaan.

The post Dit moet je weten over de SEC en Ethereum case appeared first on BLOX | Nieuws.