Chistian Decker, een ontwikkelaar van Blockstream, heeft zojuist op Bitcoin Amsterdam bekend gemaakt dat zij. Dit is een van de twee grote bekendmakingen op deze dag. Wat werd er gezegd tijdens deze zijn presentatie?

Veiligheid vs gemak

Zijn presentatie begin niet goed, aangezien hij ze verkeerde slides heeft, maar besluit toch verder te gaan. “Wie gebruikt Lightning?”, zo vraagt hij. Dit wordt opgevolgd door de vraag of mensen custodial of non-custodial wallets (eigen beheer) hebben – of überhaupt weten wat het zijn.

Hij doelt naar het gemak van custodial wallets, omdat ze zo makkelijk zijn, maar tegelijkertijd levert dit in aan veiligheid. Het interesseert mensen niet over het heel betrouwbaar is, maar het gemak is belangrijker.

Inmiddels doen zijn slides het weer, en gaat hij verder over deze tweede laag op de Bitcoin blockchain. “Is er een weg om Lightning makkelijker te integreren, zonder dat de veiligheid in gevaar wordt gebracht?” Het korte antwoord is ‘ja’.

Greenlight

Vervolgens laat hij het nieuwe systeem ‘Greenlight’ zien. Het is een lightning node ‘as a service’ van Blockstream. Hierdoor kan elke gebruiker of developer snel een Lightning node opzetten in een paar seconden. Hij noemt het zelf “het beste van beide werelden”. Hieronder zie je de specificaties van het betreffende product.

Gebruikers hebben volledige controle over hun fonsden. Zij kunnen zelf betalingen beginnen en leren over geautomatiseerde betaling, zonder dat ze compleet aan hun lot worden overgelaten. Er wordt nog hard aan gewerkt, maar je kan je al inschrijven via hun website. “Greenlight is de snelste stap om gebruikers financiële onafhankelijkheid te geven”.

Later vandaag komt Matej Zak, de CEO van cryptowallet gigant Trezor, ook nog met een belangrijke aankondiging op de conferentie.

The post Dit maakte Blockstream zojuist bekend op Bitcoin Amsterdam appeared first on BLOX | Nieuws.