Nieuws, geld, muziek, en zometeen ook ID’s in digitale vorm. In de 21ste eeuw is het bijna raar als iets niet in virtuele vorm beschikbaar is. Zuid-Korea werkt aan digitale ID’s. Waarom doet het land dit, en zitten hier wel voordelen aan?

Eén vingerafdruk verwijderd van verificatie

Zuid-Korea wil burgers (niet die tussen twee broodjes) met een smartphone een digitale identiteit aanbieden, zo meldt Bloomberg. Deze ontwikkeling is extra bijzonder aangezien het beveiligd wordt met blockchain technologie. Het land is een van de grootste technologische innovators van de wereld, en dat blijkt nu nogmaals.

Het land is namelijk al een van de grootsten op het gebied vanx NFT’s, crypto en nu ook ID’s met ondersteuning van blockchain-technologie. De reden hiervoor is om verificatieprocessen te vereenvoudigen. Het is hierdoor niet langer nodig om foto’s van certificaten te maken of met verificatiecodes in te loggen.

Veel activiteiten zoals het aanvragen van overheidsuitkeringen, geld-transacties of zelfs stemmen worden hierdoor net zo makkelijk als draadloos betalen met een pinpas. Als je een digitaal ID hebt, hoef je maar één klik op de knop te doen (of een vingerafdruk te geven) om deze handelingen uit te voren.

Wat zijn de voordelen?

De voordelen hiervan zijn eindeloos en kunnen in de toekomst nog meer toepassingen krijgen. Zo schreef Bloomberg al dat de voordelen van digitale ID’s afhankelijk zijn van de volwassenheid van de economie. Hierbij gaf het nieuwsplatform ook al wat voorbeelden van toepassingen die nu al mogelijk zijn. Zo wordt het makkelijker om online medische diensten aan te bieden zonder persoonlijk doktersbezoek.

Wil je na dat doktersbezoek naar je hotel? Toegang tot hotelkamers wordt makkelijker door je ID te scannen via kiosken. Een groot voordeel is ook nog dat de diefstal van je identiteit voorkomen kan worden met een een digitaal ID. Dus je hoeft niet bang te zijn om een vreemde in je hotelkamer tegen te komen.

Daarnaast is het mogelijk om contracten op afstand goed te keuren zonder een krabbeltje te zetten. En als laatste noemt Bloomberg dat er verbeterde boarding processen op luchthavens mogelijk zijn door middel van dit technische hoogstandje. Bijna eindeloze voordelen dus, met nog meer hiervan in de toekomst.

The post Dit land gaat blockchain technologie gebruiken voor digitale ID’s appeared first on BLOX | Nieuws.