In een discussie heeft Matt Hougan, de Chief Investment Officer van Bitwise Asset Management, vertrouwen uitgesproken in de uiteindelijke goedkeuring van Ethereum ETFs. Hij benadrukte dat het niet de vraag is of, maar eerder de vraag wanneer een Ethereum ETF zal worden gelanceerd.

Positieve vooruitzichten

Bitwise heeft al een spot Bitcoin ETF gelanceerd en heeft ook een aanvraag ingediend voor een spot Ethereum ETF. Hougan is optimistisch over de toekomst van cryptocurrency ETFs en gelooft dat we ons nu in het tijdperk van ETFs voor crypto bevinden.

Hougan benadrukte dat zelfs een bescheiden toewijzing van 1% aan ETFs binnen de branche zou resulteren in een inflow van $1 biljoen in de crypto space. Dit benadrukt het enorme potentieel van ETFs in de crypto markt.

Overige perspectieven

Simeon Hyman, het hoofd van Investment Strategy bij ProShares, deelde deze optimistische kijk en voorspelde dat de markt uiteindelijk zal uitbreiden om ook andere cryptocurrencies te omvatten. Hij gelooft dat het slechts een kwestie van tijd is voordat meerdere cryptocurrency ETFs op grote schaal zullen worden gelanceerd.

Invloed op de cryptomarkt

De goedkeuring van Ethereum ETFs zou een aanzienlijke impact kunnen hebben voor niet alleen de Ether koers, maar voor de gehele crypto markt. Het zou de toegang tot Ethereum voor institutionele en particuliere beleggers vergemakkelijken en de liquiditeit van de markt kunnen vergroten.

Hoewel de vooruitzichten positief zijn, zijn er ook potentiële risico’s en uitdagingen verbonden aan de lancering van Ethereum ETFs. Regulerende goedkeuring blijft een cruciale factor, en eventuele vertragingen of afwijzingen kunnen de plannen voor de lancering van deze ETFs vertragen.

The post Dit kun je verwachten van de Ethereum ETF appeared first on BLOX | Nieuws.