September is altijd al een slechte maand geweest voor de bitcoin koers. Ook in 2022 kon september het tij niet keren, bitcoin is namelijk met 2,95% gedaald.

Gelukkig is het vierde kwartaal begonnen, en deze levert normaal gesproken spectaculaire winst op.

Zal de trend zich herhalen? Dit kan je verwachten op basis van het verleden.

Bitcoin overleeft september

Niet alleen kent september de meeste rode edities, gemiddeld genomen is het percentage ook vele malen lager dan de andere maanden. Het is zelfs de meest negatieve maand en met juni de enige die onder de 0 uitkomt. Maar na september stijgt de bitcoin koers gemiddeld weer.

Bitcoin verwachting oktober 2022

Bitcoin heeft in de laatste negen oktobers, zeven keer groene cijfers mogen schrijven. Dat betekent dat sinds 2013 slechts twee oktobers een negatief rendement hebben opgeleverd voor de bitcoin koers.

De twee rode oktobers kwamen het jaar nadat de laatste twee bullmarkten eind 2013 en 2017 hun hoogtepunt bereikten.

Het goede nieuws is dus dat oktober normaal gesproken groen is, maar aangezien bitcoin in 2021 zijn hoogtepunt behaalde, kan deze maand ook rood uitvallen.

Klik op de tabel om in te zoomen.

Bron: Coinglass

Resultaten uit het verleden bieden uiteraard geen garantie, helemaal niet als de wereld in vuur en vlam staat. Zo heeft iedereen te maken met inflatie, is de dollar historisch sterk en lijkt Poetin de handdoek niet in de ring te willen gooien.

Analist James Altucher is ondanks de huidige monetaire realiteit positief en noemt oktober zelfs uptober:

‘In oktober is het gemiddelde rendement 28,42%, wat de koers van bitcoin op ongeveer 25.000 tot 26.000 dollar zou brengen. Dus we zullen zien of het daar komt. Die waarde is niet zo lang geleden, en we zouden gemakkelijk terug kunnen keren naar dat niveau.’

Vierde kwartaal Bitcoin historisch goed

Het vierde kwartaal is overduidelijk het moment voor vuurwerk, vooral in het jaar van een block halving. Vorige block halvingen vonden plaats in 2016 en 2020. De volgende wordt in 2024 verwacht. Bij een block halving wordt de beloning voor miners gehalveerd en komen er de helft minder nieuwe bitcoins bij.

Kijken we naar het hele kwartaal, dus oktober, november en december, dan is het gemiddelde rendement van bitcoin 103,9%. Geen enkel kwartaal komt ook maar in de buurt van het rendement van bitcoin in Q4.

Bron: BLOX

Dat wordt dit jaar nog maar eens duidelijk gemaakt, alle drie voorgaande kwartalen van 2022 zijn rood afgesloten. Het is nog nooit gebeurd dat bitcoin elk kwartaal van een kalenderjaar een negatief rendement heeft. Weer een (klein) argument om bullish te zijn over bitcoin dit kwartaal.

In de grafiek hieronder is Q4 van 2022 wellicht rood, maar dat is gebaseerd op gisteren en vandaag, nog geen goede afspiegeling dus.

Bron: Coinglass

In de grafiek hieronder de gemiddelden per maand. Zo wordt nog duidelijker dat gemiddeld genomen de laatste drie maanden ontzettend goed kunnen uitpakken voor bitcoin.

Bron: BLOX

Tijd voor een gedachte-experiment: als we de huidige bitcoin koers van 19.700 euro langs de komende maandgemiddelden houden, dan krijgen we de volgende waardes:

  • Oktober: 23.980 euro
  • November: 37.900 euro
  • December: 40.060 euro

Zoals gezegd, resultaten uit het verleden bieden vrijwel niets. Maar als bitcoin het jaar zo afsluit, dan heeft 2022 toch nog een beetje glans gekregen.

The post Dit kan je verwachten van Bitcoin in oktober en restant 2022 appeared first on BLOX | Nieuws.