Monica Long is voorzitter van cryptobedrijf Ripple. In een interview gaat ze in op haar verwachtingen van 2024 voor de cryptowereld.

Tijd voor zomer

Long verwacht dat 2024 het einde zal markeren van de terugkerende cycli van extreme hoogte- en dieptepunten, vaak aangedreven door speculatieve hypes, die de crypto-industrie hebben gekenmerkt. Ze gelooft dat deze verandering vooraf zal gaan aan de volgende ‘cryptozomer’.

De focus zal volgens Long verschuiven naar het leggen van een basis voor praktische, real-world toepassingen van cryptocurrency. Dit omvat het aanpakken van belangrijke uitdagingen zoals compliance, bruikbaarheid en integratie met bestaande financiële systemen.

Long voorspelt dat de belangrijkste doorbraak in 2024 zal plaatsvinden op het gebied van compliance, met name binnen gedecentraliseerde financiën (DeFi). Dit suggereert een beweging naar meer gereguleerde en veilige DeFi-omgevingen.

Ze beschouwt de huidige ‘crypto-winter’ als een gunstige tijd voor ontwikkelaars. Deze periode wordt gezien als een kans om te concentreren op het oplossen van substantiële, reële problemen.

Samenwerken met traditionele bedrijven

Long wijst op de recente trend van traditionele financiële giganten als Fidelity, BlackRock, PayPal en Visa die samenwerken met crypto-native bedrijven. Ze voorziet een synergetische relatie waarbij blockchain-technologie de traditionele banksystemen aanvult in plaats van vervangt.

Ze benadrukt de voordelen van blockchain bij het mogelijk maken van directe, grensoverschrijdende betalingen zonder de noodzaak van tussenpersonen, wat zowel verkopers als consumenten ten goede komt.

Ook zegt ze dat hoewel veel partners van Ripple de voordelen van crypto waarderen, ze zelf geen crypto-experts willen worden. Ze benadrukt de behoefte aan crypto-oplossingen die gemakkelijk te gebruiken zijn en waarbij gebruikers niet hun activa hoeven te beheren of door complexe handelsplatforms moeten navigeren (kan iemand haar BLOX laten zien?).

The post Dit is wat we volgens Ripple kunnen verwachten in 2024 appeared first on BLOX | Nieuws.