Salesforce, een van ‘s werelds grootste softwarebedrijven voor klantrelatiebeheer, heeft zich aangesloten bij Polygon Labs. Het doel is om klanten te helpen bij het ontwikkelen van loyaliteitsprogramma’s op basis van non-fungible tokens (NFT’s) op de Polygon blockchain.

Ryan Wyatt, de president van Polygon Labs, heeft dit gisteren op Twitter bekendgemaakt.

Salesforce biedt NFT’s

Afgelopen woensdag lanceerde Salesforce zijn Web 3.0-service, waarmee klanten NFT’s kunnen aanmaken, beheren en verkopen op via de blockchain van Polygon, aldus de website van het bedrijf.

‘NFT’s bieden bedrijven de mogelijkheid om nieuwe doelgroepen aan te boren en zero-party-gegevens te verzamelen, en om co-creatie en co-eigendom, door token beveiligde gemeenschappen en gepersonaliseerde betrokkenheid met behulp van wallets te ontgrendelen,’ valt te lezen.

Salesforce is een Amerikaans cloud computing bedrijf dat zich richt op het aanbieden van software-oplossingen voor klantrelatiebeheer (CRM). Het bedrijf is opgericht in 1999 en is uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de CRM-markt.

Salesforce biedt een breed scala aan cloud-gebaseerde software-oplossingen voor bedrijven van elke omvang, waaronder Sales Cloud, Service Cloud, Marketing Cloud, Commerce Cloud en vele andere.

Polygon tekent veel samenwerkingen

De laatste tijd is Polygon samenwerkingen aangegaan met een aantal grote bedrijven, zoals Starbucks, Square Enix uit Japan en de Lotte Group uit Zuid-Korea. Al deze bedrijven worden ondersteund om diensten te bouwen op Web3.

Web3 is een verwijzing naar de volgende versie van het internet, die zal worden gebouwd op gedecentraliseerde blockchains die virtual reality, metaverse en andere diensten hosten.

Japan, China, Zuid-Korea en andere landen hebben Web3 officieel onderschreven als een nieuwe groeisector in hun respectievelijke economieën. Maar dat is geen lineair stijgende lijn, er zijn veel horten en stoten.

NFT’s maken namelijk ook deel uit van Web3. Het enthousiasme rond NFT’s neemt af, en dat wordt eigenlijk belichaamt door wat Meta heeft gedaan. Meta Platforms kondigde deze week aan dat het zijn NFT-diensten op Facebook en Instagram afbouwt om elders op te focussen, nadat zijn Metaverse-divisie vorig jaar meer dan 13 miljard dollar verlies heeft geleden.

The post Dit is wat partnership tussen Salesforce en Polygon (Matic) betekent voor crypto appeared first on BLOX | Nieuws.