Fenix International, het moederbedrijf achter OnlyFans, heeft in 2021 en 2022 flink geïnvesteerd in Ethereum. Maar door de koersdaling is de waarde van hun ETH bijna gehalveerd.

Wat is OnlyFans?

Voor lezers die niet bekend zijn met OnlyFans: OnlyFans is een op abonnementen gebaseerd platform waarop makers exclusieve inhoud delen met betalende abonnees. Het platform verwierf bekendheid vanwege de associatie met makers uit verschillende sectoren, waaronder entertainment en volwassenenindustrie.

TLDR; je betaalt voor seks op je beeldscherm.

20 miljoen dollar aan Ethereum voor OnlyFans

Op 24 augustus diende Fenix International een aantal bedrijfsdocumenten in bij het Britse bedrijfsregister, hierin staat dat het tussen 2021 en 2022 bijna 20 miljoen dollar heeft geïnvesteerd in Ethereum.

De initiële aankoop van het bedrijf bedroeg 19,9 dollar miljoen aan Ethereum. De volatiele aard van de cryptomarkt leidde echter tot een daling van de waarde van zijn Ether-holdings. Tegen het einde van november 2022 was de waarde van deze holdings met 8,5 miljoen dollar afgenomen. In november 2022 behaalde vrijwel alle crypto’s hun laagste waarde van deze cycle. Dat kwam onder andere door de val van FTX.

OnlyFans experimenteert met NFT’s

Op 30 november was de koers van Ethereum 1.295 dollar, en bedroeg de geregistreerde waarde van Fenix International’s Ethereum-holdings 11,4 miljoen dollar. Er zijn geen restricties voor het bedrijf om hun Ethereum te verkopen. Ze hebben dat simpelweg niet gedaan.

Waarom heeft het moederbedrijf van OnlyFans Ethereum? In 2022 was het streamingplatform aan het experimenteren met NFT’s op Ethereum. Deze konden gekocht worden en worden gebruikt als profielfoto.

Daarnaast heeft OnlyFans 1,3 miljoen dollar aan Ethereum bijgedragen aan UkraineDAO, een gedecentraliseerde autonome organisatie die betrokken is bij het ondersteunen van Oekraïne tegen Rusland.

Ondanks de tegenslagen met zijn Ethereum-investeringen steeg de omzet van OnlyFans naar een indrukwekkende 5,6 miljard USD. Bovendien groeide het aantal makers met een opmerkelijke 47%, en het totale aantal abonnees nam ook toe met 27%.

The post Dit is wat OnlyFans met jouw geld doet: 20 miljoen dollar aan Ethereum appeared first on BLOX | Nieuws.