Je hebt vast wel gehoord van Shiba Inu, de schattige hond die de inspiratie was voor de cryptocurrency genaamd SHIB. Het is zo populair dat het zelfs wel eens de nieuwe Bitcoin zou kunnen worden, althans volgens sommige enthousiaste beleggers.

Maar ondanks de sterke stijging van het aantal SHIB dat uit de roulatie wordt gehaald in de afgelopen weken, blijft de prijs achter bij de verwachtingen van de gemeenschap.

Minder Shiba Inu moet zorgen voor hogere prijs

De makers van Shiba Inu hebben bedacht dat ze coins uit de roulatie willen halen. De gedachte is dat hoe minder coins er zijn, des te schaarser de munt wordt. Als de vraag dan gelijk blijft, of zelfs iets stijgt, dan moet de koers wel stijgen. Dat is de theorie. De praktijk? Helaas Pindakaas.

Maar laten we beginnen met het goede nieuws. In maart werden 6,78 miljard SHIB-tokens uit de roulatie gehaald in 540 transacties. Dat is een flinke stijging ten opzichte van voorgaande maanden. Deze coins worden naar een ‘dood’ adres gestuurd.

Eerst Bitcoin, dan Ethereum en vervolgens Shiba Inu

Maar waarom blijft de SHIB koers dan achter? Shytoshi Kusama, de hoofdontwikkelaar van SHIB, heeft hier een paar interessante opmerkingen over gemaakt. Ten eerste analyseerde hij de toestand van de cryptomarkt en legde uit dat SHIB een interessante investering is voor swingtraders.

Een swingtrader is een belegger die zich richt op het profiteren van prijsschommelingen in de financiële markten op de korte termijn. Swingtraders houden hun posities meestal maximaal enkele dagen aan en proberen winst te maken door te handelen op kortetermijntrends en marktbewegingen.

Ten tweede benoemt hij de “klassieke” cyclus van Bitcoin naar Ethereum naar altcoins, waar tal van crypto-investeerders momenteel op wachten.

Niet genoeg Shiba Inu uit roulatie gehaald

Maar het belangrijkste punt dat Kusama maakte, was dat er lang niet genoeg coins uit de roulatie worden gehaald om de koers van Shiba Inu te beïnvloeden.

De ontwikkelaar van Shiba Inu zinspeelt waarschijnlijk op het feit dat als je het aantal coins dat uit de roulatie gehaald wordt in absolute getallen uitdrukt, dit indrukwekkend overkomt. Het is anders als dit in bijvoorbeeld dollars wordt uitgedrukt. Dan zijn de cijfers opeens stukken minder indrukwekkend.

In maart werden dus 6,78 miljard Shiba Inu tokens uit de roulatie gehaald, maar dit vertegenwoordigt net 76.000 dollar. En ook als je naar de relatieve cijfers kijkt, valt het tegen. Het aantal coins dat in maart uit de roulatie is gehaald, is slechts 0,00118% van alle coins in omloop.

Waar kan je Shiba Inu voor gebruiken?

Zijn laatste argument is dat Shiba Inu meer use-cases nodig heeft. Kortom, er moet meer gebeuren dan alleen het uit de roulatie halen van SHIB om de prijs te laten stijgen. Het ecosysteem moet groeien en er moeten nieuwe technologieën en hulpprogramma’s worden geïntroduceerd om de acceptatie te vergroten.

The post Dit is wat moet gebeuren voor Shiba Inu om flink te stijgen appeared first on BLOX | Nieuws.