Twee jaar geleden, toen X nog gewoon Twitter heette, bedachten Bitcoiners dat het leuk was om laserogen toe te voegen aan hun eigen profielfoto’s. Het idee was dat die laserogen zouden blijven, totdat Bitcoin 100.000 dollar waard zou worden. Die laserogen bleken het begin van het einde te zijn. De koers stortte in.

Ondanks de collectieve faal van zo’n beetje alle Bitcoiners, is de droom op een Bitcoin koers van 100.000 dollar nog springlevend.

Vanaf halverwege 2023 gaat het goed

In de tweede helft van vorig jaar ging het echter steeds beter met de Bitcoin koers. Dat had natuurlijk allemaal te maken met de hype rond de mogelijke goedkeuring van spot-Bitcoin ETF’s in de VS.

Let wel, toen was er nog geen zekerheid, de belofte van het grote geld was genoeg om de koers te doen stijgen. Toen duidelijk werd dat BlackRock een Bitcoin ETF wilde starten, dit is de grootste vermogensbeheerder ter wereld, was er geen houden meer aan.

Vanaf dat moment merkte je dat Bitcoin de weg omhoog terug had gevonden. Het grote publiek was nog lang niet terug, maar wij, diegenen met de diamanten handen, zagen de markt veranderen. Zeker toen begin 2024 Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten werden goedgekeurd. Je voelde aan alles dat Bitcoin op de middellange tot lange termijn een enorme stijging kon verwachte.

Nu er enorme hoeveelheden dollars in veel van deze financiële producten terechtkomen, is de Bitcoin koers voor het eerst in meer dan twee jaar opnieuw boven de 50.000 USD gestegen.

Voorspelling van 100.000 dollar

Dit heeft het sentiment van de gemeenschap op zijn kop gezet, en het lijkt weer ruimte te geven voor wannabe analisten met glazen bollen. Er vliegen dan ook talloze voorspellingen rond, de ene nog indrukwekkender dan de andere.

Robert Kiyosaki, de auteur van Rich Dad, Poor Dad, heeft zich ook over de Bitcoin koers uitgesproken. Hij is al jaren een voorstander van Bitcoin en prees de activa vaak, naast goud en zilver, boven ‘nep’ fiatvaluta’s, zoals de dollar.

In zijn laatste Tweet zei Kiyosaki dat Bitcoin 100.000 dollar wordt in juni 2024.

Lets go

The post Dit is wanneer Bitcoin 100.000 dollar waard zal zijn appeared first on BLOX | Nieuws.