CoinShares heeft onderzocht hoe Europeanen en Amerikanen naar crypto kijken. Wat blijkt? Er zijn grote verschillen. Deze verschillen worden voornamelijk veroorzaakt door de manier waarop de overheden in deze gebieden omgaan met regels en wetten.

Tegenovergestelde beleggingspatronen

Het rapport van CoinShares laat zien dat mensen in Europa en de Verenigde Staten heel anders omgaan met cryptocurrency’s. In Europa wordt elke week zo’n 16 miljoen USD geïnvesteerd in verschillende crypto-producten, wat heel veel lijkt. Maar in de Verenigde Staten trekken mensen juist geld uit de cryptomarkt, namelijk 14 miljoen USD.

Ondanks de stijgende lijn in investeringen, zijn Europese beleggers afgelopen maand terughoudend gebleven. CoinShares meldt dat er gedurende die tijd meer dan 24 miljoen dollar uit de markt is gehaald. In de Verenigde Staten is het totaalbedrag dat is opgenomen veel hoger, namelijk 67,5 miljoen dollar in de afgelopen maand.

De vraag is nu: Wat zorgt voor deze opvallende verschillen in sentiment?

Invloed van regelgeving

Het CoinShares-rapport suggereert dat deze verschillen in sentiment voornamelijk te wijten zijn aan regelgevende verschillen. Afgelopen zomer heeft de Europese Unie de Markets in Crypto-Assets (MiCA) regels ingevoerd, die volledig van kracht zullen zijn in december 2024. MiCA heeft tot doel duidelijke regels vast te stellen voor cryptocurrency’s en stablecoins.

Jon Egilsson, medeoprichter en voorzitter van de Euro stablecoin Monerium, legt uit: ‘MiCA is een belangrijke ontwikkeling die naar verwachting veel invloed zal hebben op de wereld van crypto in Europa.’

In augustus werd de eerste exchange-traded fund (ETF) voor Bitcoin in Europa gelanceerd met de Amsterdamse Jacobi FT Wilshire Bitcoin ETF. Europa heeft ook de Gnosis Pay-visa-geactiveerde crypto-betaalkaart zien lanceren.

Verenigde Staten vallen grote spelers aan

Ondertussen worstelt de Verenigde Staten met het goedkeuren van ETF’s en het geven van duidelijkheid over regelgeving. Amerikaanse overheidsinstanties zijn betrokken bij enkele belangrijke rechtszaken tegen grote spelers in de crypto-industrie, waaronder Binance en Coinbase.

‘Het gebrek aan duidelijke regels, geschillen binnen de overheid en juridische onzekerheden maken het moeilijk om te investeren in deze sector,’ zegt Egilsson. Hij voegt eraan toe dat de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en de Securities and Exchange Commission (SEC) het oneens zijn over wie toezicht houdt over stablecoins.

Op korte termijn lijken deze verschillen in regelgeving invloed te hebben op hoe mensen denken over het investeren in cryptocurrency’s. Terwijl Europa stappen zet richting duidelijke regels en innovatie in de crypto-industrie, lijken de Verenigde Staten juist stappen te zetten in tegenovergestelde richting.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Dit is waarom wij Europeanen optimistischer zijn over crypto dan Amerikanen appeared first on BLOX | Nieuws.