De Amerikaanse financiële waakhond SEC heeft besloten om nog geen oordeel te vellen over het wel of niet goedkeuren van een Ethereum ETF. Ze hebben simpelweg de deadline opgeschoven. Dit is niet per se negatief of positief, maar eerder volledig naar verwachting.

De aanvraag voor een Ethereum ETF werd ingediend door BlackRock, de grote en bekende asset manager.

Ethereum wacht op 23 mei

Door het uitstel wordt elke beslissing over het voorgestelde fonds naar 10 maart verschoven, volgens een officieel persbericht van de SEC. De vertraging was grotendeels te verwachten, aangezien de SEC op 18 januari ook besluiten over het door Fidelity voorgestelde fonds uitstelde.

James Seyffart, expert over ETF’s en werkzaam bij Bloomberg, zegt: ‘Spot Ethereum ETF-vertragingen zullen de komende maanden sporadisch blijven voorkomen. De volgende datum die ertoe doet, is 23 mei.’

Het cryptonieuws van 2024 wordt gedomineerd door ETF’s. Een Nog geen twee weken geleden keurde de SEC elf verschillende Bitcoin ETF’s goed. Een drietal commissarissen van de SEC, Hester Peirce, Mark Uyeda en voorzitter Gary Gensler, stemden vóór de ETF’s.

Optimisme over Ethereum ETF

In een interview op dinsdag zei Peirce dat de SEC “een precedent zou toepassen” op alle beslissingen over spot Ethereum ETF’s. Ze merkte verder op dat de waakhond niet van plan is de geschiedenis te herhalen en een nieuwe rechtszaak aan te spannen om dergelijke fondsen goed te keuren.

Seyffart zegt dat hij optimistisch is over de toekomst van ether-ETF’s.

‘Als Gensler achter ETH aangaat, zullen het niet alleen veel van deze spelers uit de sector zijn; het zal ook de CFTC zijn waar hij mee te maken krijgt, en dat is het gewoon niet waard,’ vertelde hij aan de podcast On the Margin. De vertraging werd grotendeels verwacht nadat de SEC ook het voorstel van Fidelity had uitgesteld.

In een persbericht na de goedkeuring van Bitcoin ETF’s schreef Gensler dat het besluit ‘op geen enkele manier een signaal mag zijn van de bereidheid van de Commissie om noteringsnormen voor crypto-activa-effecten goed te keuren.’

The post Dit is waarom we moeten wachten op een Ethereum ETF appeared first on BLOX | Nieuws.