De markt heeft vorige week een flinke klap gekregen, en het kan zomaar zijn dat Bitcoin morgen nog een uppercut op de kin kan krijgen. Op dit moment is namelijk een belangrijke bijeenkomst bezig voor centrale banken. Vrijdag zal Jerome Powell van de FED hierover een toespraak houden.

Waarom toespraak vrijdag belangrijk is voor Bitcoin koers

De Federal Reserve zegt al langer dat de markten rekeningen moeten houden met renteverhogingen. De eeuwige pragmatist Jerome Powell wil namelijk niet dat de markt voor verrassingen komt te staan.

We weten natuurlijk niet wat hij morgen gaat zeggen, maar kunnen wel terugblikken op vorig jaar.

Toespraak 2022 had grote impact

Vorig jaar zorgde zijn afsluitende toespraak ervoor dat de markt in elkaar klapte. De aandelenindex leverde zelfs 20% in vlak na zijn woorden.

Powell is niet kort van stof en dat merkten we vorig jaar ook, hij zei veel maar het blijft vaak heel abstract en vaag. Hij zegt dat hij de markt niet wil verrassen, maar hij laat het wel aan de markt wat hij precies bedoelt.

Dit stelt Powell in staat om verschillende opties open te houden voor de Federal Reserve, een benadering die begrijpelijk is. Toch zorgde zijn toespraak vorig jaar voor aanzienlijke marktvolatiliteit.

Rente bepalend voor koers Bitcoin

Het thema van de huidige bijeenkomst is ‘Structurele Verandering in de Wereldeconomie.’ Dit wijst erop dat de Federal Reserve de verwachting heeft dat de rentetarieven de komende jaren hoger zullen blijven dan het afgelopen decennium. Dit vooruitzicht is over het algemeen niet gunstig voor de Bitcoin koers.

Tijdens de hoogtijdagen van de coronapandemie was onze economie praktisch afgesloten. Om deze toch te stimuleren, verlaagden centrale banken de rentes. Het is niet gek dat juist in deze periode Bitcoin twee keer richting de 70.000 dollar ging.

Toen de inflatie de spuigaten uit begon te lopen verhoogden centrale banken hun rente weer en plots daalde de Bitcoin koers. Er is een overduidelijk verband tussen de twee.

The post Dit is waarom vrijdag 25 augustus belangrijk wordt voor Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.