Shiba Inu, bekend om zijn speelse benadering in de wereld van cryptocurrency, bevindt zich opnieuw in de schijnwerpers. Deze keer ligt de focus niet alleen op de speelse natuur van de coin, maar ook op een strategisch initiatief dat de toekomst van SHIB ingrijpend kan beïnvloeden. Ontdek hoe het Shiba Inu-team samen met de community de burn van tokens opvoert om de marktdynamiek te beïnvloeden.

Shiba Inu’s versnelde burninitiatief

De Shiba Inu-community heeft een centrale rol gespeeld in de recente inspanningen om het aantal SHIB-tokens te verminderen. Dit proces, bekend als ‘tokenburn’, is van vitaal belang voor de gezondheid en het potentieel van de coin. De burning van coins helpt het aanbod te beperken, wat op zijn beurt invloed kan hebben op de marktwaarde. In dit kader heeft het Shiba Inu-team zich ingezet om de vergoedingen die gegenereerd worden binnen het Shibarium-ecosysteem te gebruiken voor dit doel.

De sleutelrol van houders

Een opvallende figuur binnen het Shiba Inu-team, Da Vinci, benadrukt de cruciale rol van de SHIB-houders in dit proces. Door actief deel te nemen aan het Shibarium-netwerk en de daaruit voortvloeiende vergoedingen te genereren, kunnen houders direct bijdragen aan de burning van tokens. Dit betekent dat de community zelf de snelheid en effectiviteit van het burningsproces kan beïnvloeden.

Waarschuwing tegen scams

In een recente verklaring waarschuwde het team ook voor individuen die anderen aansporen om hun eigen geld te burnen. Deze praktijken worden gezien als frauduleus en staan in schril contrast met de aanbevolen methode van het gebruik van het Shibarium-netwerk.

De impact van timing op tokenverbranding

Marketinghoofd Lucie deelt inzichten over de timing van de burning. Het team kiest er bewust voor om tokens te burnen wanneer de marktprijs stijgt. Deze strategie is bedoeld om een positievere impact te hebben op de marktwaarde van SHIB, in tegenstelling tot het burnen van tokens tijdens een laagconjunctuur.

Recente successen en toekomstplannen

Tot nu toe heeft het Shiba Inu-team twee aanzienlijke burnings uitgevoerd, waarbij elke keer meer dan 8 miljard tokens zijn vernietigd. Met een totaal aan gegenereerde vergoedingen in het Shibarium-ecosysteem van meer dan 1,2 miljoen dollar, zijn verdere verbrandingen te verwachten. Hoofdontwikkelaar Shytoshi Kusama heeft bevestigd dat de opbrengsten zullen worden aangewend voor toekomstige SHIB-verbrandingen.

The post Dit is waarom Shiba Inu’s burnstrategie in februari een recordwinst kan opleveren appeared first on BLOX | Nieuws.