Raoul Pal, een bekende naam in de financiële wereld en voormalig topman bij Goldman Sachs, zegt dat hij een groot deel van zijn geld heeft geïnvesteerd in SOL, de digitale munt van het Solana netwerk.

In een interview vertelt hij dat hij maar liefst 80% van zijn cryptovermogen in SOL heeft gestopt. De rest verdeelt hij over meme-coins, digitale kunst (NFT’s) en een beleggingsfonds gericht op cryptocurreny.

Van Ethereum naar Solana

Pal is duidelijk enthousiast over Solana. Hij verkocht al zijn Ethereum om te investeren in dure digitale kunstwerken. ‘Maar voor de duidelijkheid’, benadrukt hij, ‘een klein percentage, zo’n 1%, zit nog wel in memecoins zoals Dogecoin en Bonk.’

De reden voor zijn voorliefde voor Solana?

De koersontwikkeling ten opzichte van Ethereum. ‘Die grafiek was voor mij de uitschieter in 2022’, vertelt Pal.

Koers SOL presteert beter

‘Dat was de reden om Solana te kopen en er helemaal voor te gaan. Net zoals ik eind 2020 alles op Ethereum zette, deed ik dat nu eerder met Solana.’

Koers van Solana uitgedruk in Ethereum

De cijfers liegen er niet om: SOL steeg met meer dan 1200% ten opzichte van de slotkoers van 9,85 dollar in 2022. Ethereum daarentegen steeg ‘slechts’ met 150% ten opzichte van zijn slotkoers van 1200 dollar in hetzelfde jaar.

Solana’s succes is niet zonder slag of stoot gegaan. Het netwerk kampte de afgelopen maanden met serieuze problemen rond overbelasting. Gelukkig hebben ontwikkelaars recent een update uitgebracht om deze congestie aan te pakken.

Toekomst van Solana

Op de korte termijn zijn er andere problemen. Future contracten op Solana’s zijn volgens gegevens van Coinglass naar het laagste punt in twee maanden gezakt tijdens deze marktdaling. Futures Open Interest verwijst naar het totale aantal Futures-contracten van een munt dat nog moet worden afgewikkeld of gesloten.

Wanneer dit daalt, duidt dit erop dat marktdeelnemers hun posities sluiten zonder nieuwe te openen.

The post Dit is waarom Raoul Pal al zijn Ethereum heeft ingewisseld voor Solana appeared first on BLOX | Nieuws.