Volgens analysebedrijf Glassnode wordt Litecoin, de op elf na grootste cryptocurrency qua marktwaarde, momenteel verhandeld tegen “te lage prijzen”.

Litecoin’s marktwaarde ten opzichte van de gerealiseerde waarde (MVRV) Z-score, is negatief. Dit betekent dat Litecoin ondergewaardeerd is in vergelijking met zijn werkelijke waarde, volgens Glassnode.

Hoe wordt de MVRV Z-score berekend?

De marktkapitalisatie wordt berekend door het totale aantal munten in omloop te vermenigvuldigen met de actuele marktprijs van Litecoin.

De gerealiseerde waarde is een variatie op de marktkapitalisatie waarbij de marktwaarde van munten wordt toegevoegd op basis van het moment waarop ze voor het laatst zijn verplaatst op de blockchain. Het omvat geen munten die uit omloop zijn geraakt (door bijvoorbeeld naar een niet-bestaand adres te zijn gestuurd) en wordt gezegd de werkelijke of eerlijke waarde van het netwerk weer te geven.

De Z-score is een statistische maatstaf die simpelweg aangeeft hoever de marktkapitalisatie verwijderd is van de gerealiseerde waarde.

Een heleboel moeilijke taal, maar het komt erop neer dat een hoge positieve Z-score vaak betekent dat een coin “overgewaardeerd” is, oftewel een prijs die hoger is dan de werkelijke waarde van de cryptocurrency.

Een lage (soms zelfs negatieve) Z-score betekent dat een coin ondergewaardeerd is. De prijs van de cryptocurrency is dan lager dan de werkelijke waarde van de cryptocurrency.

Waarom is Litecoin ondergewaardeerd?

In het verleden wezen Z-scores boven de acht doorgaans op overwaardering en het bereiken van de piek van een bullmarkt, terwijl negatieve waarden juist onderwaardering en marktbodems hebben aangeduid.

De Z-score van Litecoin is, volgens de data van Glassnode, al bijna een jaar lang negatief, wat erop wijst dat het momenteel tegen een lage prijs wordt verhandeld in. De negatieve trend in de Z-score is al sinds juli vorig jaar consistent aanwezig.

In het verleden is de indicator meerdere keren onder de nul geweest, wat uiteindelijk altijd leidde tot flinke prijsstijgingen. Als we naar de geschiedenis kijken, lijkt de weg van de minste weerstand dus opwaarts te zijn.

Desalniettemin blijven Litecoin en andere cryptocurrencies kwetsbaar voor negatieve economische ontwikkelingen. Het is dus geen zekerheid dat Litecoin binnenkort in prijs zal stijgen.

The post Dit is waarom Litecoin ondergewaardeerd is appeared first on BLOX | Nieuws.