Het team achter Shiba Inu heeft laten weten at Shibarium deze week al wordt gelanceerd, althans, de bètaversie. Dat is sneller dan verwacht en goed nieuws voor investeerders die hier op aan het wachten waren. In dit artikel een uitleg over Shibarium.

De aankondiging voor de openbare bèta van Shibarium werd vannacht gedeeld via het officiële Twitter-account.

Shibarium helpt beperkingen Ethereum

De bèta, die voor iedereen toegankelijk is, is een belangrijke mijlpaal voor Shibarium. Shibarium wordt omschreven als een tweede laag op de blockchain van Ethereum. Op dit moment draait Shiba Inu namelijk op Ethereum, maar dat kent een aantal beperkingen, waaronder de transactiekosten en de snelheid.

Door een laag over Ethereum heen te leggen, kan Shiba Inu dit allemaal zelf inrichten en hopen ze op snellere en goedkopere transacties, betere schaalbaarheid en verbeterde beveiliging.

Volgens de aankondiging zullen de Shibarium-documenten, die alle nodige details bevatten, naar verwachting in de komende dagen worden vrijgegeven. Ondertussen is er nog geen exacte datum bekendgemaakt, tot nu toe is alleen ‘deze week’ als deadline vastgesteld.

Alleen testen, niet verkopen

Tijdens de bètafase kunnen gebruikers de functies van de nieuwe laag 2-technologie testen en eventuele problemen aan het team melden. Het is vermeldenswaard dat de bètaversie alleen bedoeld is voor test- en ontwikkelingsdoeleinden en dat gebruikers deze niet mogen gebruiken voor commerciële transacties.

De lancering van Shibarium heeft de afgelopen weken enorm veel belangstelling gewekt. Op 26 februari deelde Shytoshi Kusama, de hoofdontwikkelaar van Shiba Inu, een nieuwe website en een intakeformulier voor Shibarium uit om geïnteresseerde partijen in staat te stellen hun op Shibarium gebaseerde projecten in te dienen.

Kort na de lancering van het intakeformulier merkte Kusama op dat er een verbluffend aantal projecten is dat contact heeft opgenomen met het SHIB-team om samen te werken op Shibarium. Op zondag schreef Kusama:

‘Ik ben heel blij met de duizenden inzendingen op het Shibarium-intakeformulier. Er zijn zoveel geweldige projecten die ons zullen vergezellen op deze experimentele reis. Ik verwacht dat er vandaag e-mails naar de meeste sjibaren gaan. Fijn weekend en hou ons in de gaten.’

Kusama waarschuwde echter ook voor oplichting rond de lancering van Shibarium. Hij adviseert om geen tokens of producten te kopen die worden aangeboden tijdens de bètafase van Shibarium-ontwikkeling.

Hoe werkt Shibarium?

Shibarium zal samenwerken met Ethereum om het aantal transacties op het Shibarium-ecosysteem te verwerken. Daarnaast kunnen er apps gebouwd worden op Shibarium en grote kans dat deze allemaal schattige hondjes als thema zullen krijgen.

Dit zullen decentrale apps zijn blockchain videogames, maar dit kan ook een exchange zijn. Wellicht dat Shibarium op den duur zelfs een NFT-marktplaats huisvest.

Verder zal deze tweede laag bestaande Shiba Inu coins uit de circulatie halen om het aanbod te verminderen en de koers te helpen verhogen. Dit wordt een tokenburn genoemd, de muntjes worden digitaal verbrand. In werkelijk worden ze verzonden naar wallets waar niemand toegang tot heeft.

Op dit moment zijn er meer dan 400 biljoen SHIB-tokens uit de roulatie gehaald. Deze zijn uiteraard niet naar een ‘dood’ Shibarium adres verzonden, maar naar een Ethereum adres waar niemand toegang tot heeft.

De tokenburns en de lancering van Shibarium hebben geen invloed op jouw Shiba Inu in BLOX, behalve dan dat de koers zou kunnen stijgen (of dalen als Shibarium een wassen neus blijkt te zijn).

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe content specialist crypto met een vlotte pen en kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Dit is waarom investeerders nu Shiba Inu willen, Shibarium bèta deze week al appeared first on BLOX | Nieuws.