Mike Novogratz is een bekende Bitcoiner en hij laat geen moment onbenut om BTC aan te raden. Gisteren zei hij dat de Verenigde Staten op weg is naar een nieuwe kredietcrisis en dat iedereen er goed aan doet om goud en Bitcoin te kopen.

Bitcoin geboren tijdens een kredietcrisis

Iedereen die oud genoeg is associeert het woord kredietcrisis met de jaren 2007 tot 2010. Toen stond de financiële wereld op vallen en maakten banken er een chaos van. In die chaos werd Bitcoin geboren, om iedereen de keuze te bieden voor een alternatief op banken.

Na die donkere jaren hadden we een decennium van voorspoed, waarbij koersen, huizenprijzen en investeringen tot de hemel reikten. Bitcoin hoefde in de westerse wereld niet op te treden als redder in nood.

Negatief vooruitzicht

Maar daar lijkt verandering in te komen.

‘We krijgen een kredietcrisis in de VS en wereldwijd,’ zegt Mike Novogratz in een interview op CNBC. Zijn advies is om zilver en goud te hebben en je Bitcoin te kopen.

Hij was te gast bij het programma Squawk Box gisteren en zei dat banken doorgaans kapitaal herbouwen door minder uit te lenen, wat betekent dat er een kredietcrisis op handen is. Ook merkte hij op dat indicatoren zoals de grondstoffenmarkt al wijzen op een recessie.

Banken vallen om en Bitcoin staat klaar

De Amerikaanse banksector raakte deze maand in rep en roer, waarbij Silvergate Bank, Signature Bank en Silicon Valley Bank allemaal in dezelfde week instortten. Moody’s verlaagde de vooruitzichten voor het Amerikaanse banksysteem naar ‘negatief’.

Novogratz verwacht ook dat de centrale bank hun rentebeleid zullen aanpassen. ‘De Federal Reserve zou graag een mildere verhoging uitvoeren, alleen omwille van de geloofwaardigheid, en dat zou een enorme beleidsfout zijn’

‘Als er ooit een tijd was om in Bitcoin en crypto te zijn, dan is dit de reden waarom het is gemaakt, in die zin dat regeringen te veel geld drukken wanneer de pijn te groot wordt, en dat zien we.’

The post Dit is waarom het nu tijd is om Bitcoin en goud te kopen appeared first on BLOX | Nieuws.