Terwijl de waarde van grote Ethereum-transacties een dieptepunt bereikt in 2023, suggereren experts dat de interesse in de crypto-gigant niet is afgenomen. In plaats daarvan houden de grote investeerders, ook wel ‘whales’ genoemd, hun kruit droog, wachtend op het perfecte moment om in te stappen.

Dalende grote transacties: een teken van geduld

Volgens recente gegevens van Santiment zijn Ethereum-transacties van meer dan $100.000 gedaald naar hun laagste niveau sinds het begin van het jaar. Hoewel dit in veel gevallen kan duiden op een verminderde interesse, stelt het on-chain analyseplatform Santiment dat dit bij Ethereum een ander verhaal vertelt. De whales lijken geduldig te zijn en wachten op een gunstiger instapmoment.

Whales nemen deels winst op hun vermogen

Een blik op het saldo van Ethereum-adressen bevestigt deze observatie. Adressen die tussen de 10.000 en 10 miljoen munten bevatten, hebben een afname in hun balans laten zien. Dit betekent dat een flink aantal van deze grootbezitters al winst heeft genomen op hun investering. Sinds deze winstname hebben ze afgezien van verdere accumulatie. Sterker nog, het aantal adressen met zulke grote hoeveelheden ETH is sinds juni stabiel gebleven of zelfs gedaald.

Wat zeggen de handelaren?

Interessant is dat niet alleen de whales, maar ook de doorsnee handelaren dezelfde visie lijken te hebben over de richting van ETH. De financieringsgraad, een indicator van het sentiment onder handelaren, is volgens AMBCrypto onlangs negatief geworden. Dit duidt erop dat men op korte termijn een daling van de ETH-prijs tot onder de $1.640 verwacht.

Huidige houders: wachten op betere tijden

Met de huidige stand van zaken lijkt het erop dat korte termijn houders van Ethereum weinig keus hebben dan af te wachten. Terwijl sommigen wellicht hopen op een snelle opleving, lopen anderen het risico hun investering met verlies te moeten verkopen.

Conclusie

De recente daling in grote Ethereum-transacties hoeft geen teken te zijn van afnemende interesse. In plaats daarvan wijst alles erop dat de grootbezitters en handelaren geduldig hun tijd afwachten, klaar om op het juiste moment toe te slaan. Het blijft fascinerend om te zien hoe de dynamiek van de cryptomarkt zich verder ontvouwt in de komende maanden.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Dit is waarom Ethereum-whales hun ogen wagenwijd openhouden appeared first on BLOX | Nieuws.